[ annonse ]
1. desember 2013

Leserinnlegg: Annenrangs barn

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg er rasende på den norske stat som behandler min sønn som en annenklasses borger.

I Norge roper og skriker man om mangel på rettigheter for asylsøkerbarn hvor foreldrene har fått avslag på asylsøknad. Det opprettes støttegrupper og kilometer med spaltemeter skrives. TV2 og NRK lager programmer. NAV fortsetter å gi barna støtte selv om de oppholder seg ulovlig i Norge. De fortsetter å gå i barnehage og på skole for skattebetalernes regning.

Hva så med min sønn som bor i Thailand? Er det noen som kan fortelle meg forskjellen på et sykt barn innenfor og utenfor EØS? Er ikke FNs barnekonvensjon gjeldende også for oss utenfor EØS-området?

Norske barn bosatt utenfor EØS har så å si ingen rettigheter fra den norske stat. Ingen barnetrygd, ingen hjemreise ved alvorlig sykdom. Ingen betalt skolegang eller barnehage. Barns rettigheter er på linje med de vi voksne har. Det dekkes opphold ved sykehus på inntil 3300 kroner pr døgn, men det er ingen dekning av operasjoner. Da er det bare å reise til Norge og stille seg i helsekø for en operasjon som kunne vært utført mye billigere og raskere i Thailand.

Hjemreisen må man betale selv, i motsetning til asylsøkere, som får gratis hjemreise og i mange tilfelle rehabiliteringsbeløp med på kjøpet.

Hvor er støtten til våre små statsborgere utenfor EØS? De har da ingenting galt gjort annet enn å bli født. Nordmenn i Thailand har utgifter til skole og barnehage som alle andre, vi har strømregninger, vannregninger og TV-lisens. Og ikke minst vi må av og til på sykehus, og det koster dyrt, det kan jeg fortelle.

Alf Eagle Schnell, Surin

(Thailands Tidende utgave 10/2013 – 1. desember 2013)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)