[ annonse ]
1. januar 2015

Lederartikkel: Åttende årgang

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands Tidende går inn i sitt åttende år. Vi har hatt 16 faste bidragsytere i spaltene opp gjennom årene. Uten disse ville det ikke blitt noen avis. Mens mange har kommet og gått er det en liten håndfull som har vært trofaste bidragsytere så godt som hele tiden. Dette er navn dere er blitt godt kjent med fra spaltene. De av dere som trives med å lese Thailands Tidende hver måned kan sende en stor takk til disse.

 

Samtidig kan dere sende en takk til annonsørene, som er årsaken til at dere kan lese denne publikasjonen gratis. Vi har nemlig ingen annen finansiering enn annonseinntekter. Støtt opp om dem ved å ta en ekstra god titt på hva de har å tilby denne måneden. Og tips forretningsfolk dere kjenner om muligheten for å annonsere i Thailands Tidende. Da er dere med å garantere driften i årene fremover.

 

Det er en helt annen medieverden nå enn for bare et par tiår siden. Da var det en gjeng redaktører som bestemte hva som var nyheter. Nå går man på nett og klikker på nøyaktig det man vil. Dette er en fantastisk utvikling – mer frihet til å velge. Men man skal vite hva som er blitt resultatet av dette, nemlig at journalister i dag jobber mest med å underholde folk med pirrende tabloidstoff og kun i liten grad driver med opplysende virksomhet. Det er nemlig så mye gunstigere bedriftsøkonomisk sett å oversette en sak om en amerikansk kjendis enn å sende journalister ut i felten for å drive oppsøkende virksomhet.

 

Vi har den store fordelen at vi ikke selges i løssalg. Det betyr at vi ikke trenger å late som om tredje verdenskrig er rett rundt hjørnet hele tiden. Vi synes faktisk det er like «sensasjonelt» å kunne gi litt innblikk i hvordan thaier og skandinaver lever her i Thailand, som å rapportere om evigvarende krig og elendighet i Midt-Østen. Trofaste lesere vet at vi ikke lager noe glansbilde av forholdene her, men vi liker å fokusere på saker som folk kan lære noe av.

[ annonser ]

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2015 – 1. januar 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)