[ annonse ]
1. mars 2015

Lederartikkel: Ondsinnet fra skatte-Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi trykker i denne utgaven et leserinnlegg om kildeskatten. Forfatteren påpeker at selv om regjeringen skulle bestemme seg for å avvikle denne upopulære skatten, så er skaden allerede skjedd for en del nordmenn her – nærmere bestemt de som etter at kildeskatten ble innført begynte å betale skatt til Thailand. Det har seg nemlig slik at Skattedirektoratet under ordre fra Finansdepartementet sender lister med norske navn til sin motpart i Thailand.

 

Navnene som sendes til Thailand er på folk som eksempelvis har fått godkjent skattemessig bosted i Thailand etter skatteavtalen eller har emigrert fra Norge. Vi har hørt om flere personer som er blitt kontaktet av thailandske skattekontorer i ulike provinser her og bedt om å betale skatt. Men praksisen varierer. Thailand har 76 provinser og ikke verdens beste koordinering. Det er dette vi tidligere har kalt det store skattelotteriet.

 

Ifølge skatteavtalen mellom Thailand og Norge skal nordmenn som bor her mer enn halve året skatte til Thailand. Det vil si at Norge uansett hvordan man snur og vender på det ikke har noen rett til å skattlegge disse menneskene. Så da kan man spørre seg hvorfor de tar bryet med å sende disse listene til Thailand. På oss virker dette direkte ondsinnet. De unner rett og slett ikke folk å beholde pensjonen sin uavkortet. Thailand har aldri vist noen spesiell interesse for å skatte utenlandske pensjonister. Hvorfor skal Norge tvinge dem til dette? Dette lukter av jantelov og misunnelse.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

[ annonser ]

 

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)