[ annonse ]
1. mars 2015

Leserinnlegg: Vi må skatte selv om kildeskatten forsvinner

Skrevet av 
[ annonse ]

I Thailands Tidende 1. februar sier jurist Marius Reikerås at kildeskatten sikkert vil forsvinne, fordi den er et overgrep mot menneskerettighetene.

Det nevnes ikke noe om Johanne Rian fra Finansdepartementet, som under sitt besøk her i 2010 greide å påvirke thailandske skattemyndigheter til å vekke til live den sovende loven om skatt på utenlandsk pensjon. Uheldigvis er det kun fastboende nordmenn som betaler, alle andre nasjonaliteter er fremdeles fritatt.

Hva hjelper det oss, som derved ble tvunget til å betale skatt til Thailand av vår pensjon, om kildeskatten blir fjernet? Manglende fradragsmuligheter (for eksempel for uførhet), gjør også at mange har høyere skatt til Thailand enn de 15 prosent som kildeskatten utgjør.

Er ikke dette overgrepet som Finansdepartementet fremprovoserte mot nordmenn like urettferdig og ulovlig som kildeskatten, Marius Reikerås?

Så vennligst ikke glem oss – vi som har immigrert hit uten videre tilknytning til Norge (fordi vi som kjent ble villedet av norske skattemyndigheter på flyttetidspunktet). Vi vil ikke få noen bedre økonomisk situasjon selv om kildeskatten skulle forsvinne.

Mvh. P. Foss, Thailand

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)