[ annonse ]
Kommentar: Ingen grunn til å avlyse ferieturen Foto: Dag A. Ekeberg
14. oktober 2016

Kommentar: Ingen grunn til å avlyse ferieturen

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaier er nå fokusert på tapet av kongen i går og det kan virke egennyttig å stille spørsmål om praktiske ting allerede nå. Vi ser imidlertid at det er stor usikkerhet blant folk som har bestilt eller planlegger tur til Thailand fremover, så vi vil komme med de fakta vi vet akkurat nå, samt det vi antar blir situasjonen basert på vår erfaring.

 

For det første er det klart at alle essensielle deler av samfunnet vil fungere som normalt, som næringsliv, bankvesen og transport.

Turistnæringen vil fungere som normalt. Det vil si at hoteller og turarrangører vil operere som før.

Restauranter vil være åpne som normalt og servere mat og drikke, inkludert alkoholholdig drikke. Massasjesalonger, suvenirbutikker og annen shopping vil fungere som normalt.

 

Uteliv

[ annonser ]

Uteliv som bar og nattklubb vil bli stengt en periode. Basert på samtaler vi har hatt med thaier er vår beste gjetning at det vil dreie seg om tre dager. Men dette vil ganske sikkert variere fra sted til sted. Juntalederen sa i sin tale i går at folk skulle benytte skjønn når de avgjorde hvor lenge de skulle sørge. Han sa dette i sammenheng med at han introduserte en offisiell ettårig sørgeperiode og 30 dager med flagg på halv stang. Vi vet at mange i utelivsbransjen lever fra hånd til munn, og at å stenge i 30 dager for mange vil bety kroken på døra. En mulig løsning for barbransjen i starten er å holde åpent, men skru musikken ned eller av. Vi kommer med oppdateringer så raskt vi vet noe mer. 

Vi sjekket forholdene på Jomtien Beach ved ni-tiden i går kveld. Da var alle barer stengt, men shopping, restaurant og massasjesalonger var åpne.

I de nærmeste 30 dagene er det kunngjort at man vil avlyse underholdningsarrangementer. Dette får mest effekt for thaiene selv. Det betyr for eksempel at det ikke blir noe underholdning på radio og tv, og at arrangementer som konserter vil bli avlyst. 

 

Sikkerhetstilstanden

Historisk sett kan troneskifter være perioder med politisk usikkerhet, men det vi har å sammenligne med ligger langt tilbake i tid. Den store forskjellen nå er sosiale og andre medier, som gjør at folk umiddelbart vet hva som skjer i landet. Vi ser det som lite sannsynlig at det vil bli noen politiske uroligheter som følge av troneskiftet. For øvrig sa kronprinsen i går kveld at han vil vente med å bli offisielt påsatt som konge, fordi han vil sette av tid til sorgprosessen først. Vi leser ikke noe dramatisk i dette, slik enkelte medier har gjort.

For å være på den sikre siden har juntaen etter det vi erfarer økt kontrollen på vegnettet inn til Bangkok, og da spesielt fra syd. Underforstått er man engstelig for flere bombeangrep fra separatister fra de fire sydligste provinsene. Juntalederen har imidlertid bedt folk om ikke å overdramatisere dette, og sagt at det dreier seg om forebyggende tiltak som ikke er basert på spesifikk informasjon.

(14. oktober 2016. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)