[ annonse ]
1. februar 2017

For liten interesse for helseordning

Skrevet av 
[ annonse ]

Foreningen Khon Norway har måttet skrinlegge sin helseordning, som skulle være et alternativ til forsikring. De trengte 40 deltakere, men fikk kun 15. Formann Steinar Nodland sier at styret la ned mye arbeid i prosjektet og sier seg lei for at de ikke lyktes.

 

Ordningen ble lansert i april 2016, og fra og med februar i år skulle man kunne få utbetalinger til helseutgifter. Det måtte derfor tas en avgjørelse, og 9. januar sendte Nodland ut beskjed om at ordningen måtte avlyses. De 15 deltakerne som har betalt inn 6000 baht pr måned får refundert pengene, sier Nodland.

Khon Norway poengterte at dette ikke var en forsikringsordning, men snarer en alternativ løsning. Vi så kommentarer på nettet om at maksimumsbeløpet var for lite, og det var da også en målsetning for foreningen å øke dette beløpet fra 500.000 baht pr år til det mangedobbelte. Egenandelen pr medlem var satt til 50.000 baht.

 

Ingen helseundersøkelse

Det var også klare fordeler med ordningen sammenlignet med det forsikringsselskaper tilbyr. Det var nemlig ingen krav til helseattest for å delta, og det var heller ingen aldersgrense. Som kjent blir det stadig vanskeligere å få tegnet helseforsikring hvis man har passert 60 år, og man må ofte finne seg i at det gjøres unntak for sykdommer man har hatt tidligere. Forsikringspremien øker også eksponentielt ettersom man blir eldre. Premien hos Khon Norway var den samme uansett alder.

 

[ annonser ]

Flere årsaker

– Dette er svært leit, av mange grunner. Vi ønsket at våre medlemmer skulle få en best mulig helseordning ved alvorlig sykdom/skade til en overkommelig pris, skriver Nodland i sitt brev til medlemmene. 

De ønsket minst 40 deltakere for å få en tilstrekkelig risikospredning. Et flertall i styret så derfor ingen annen løsning enn å avslutte ordningen.

– Var det litt for mange som ble sittende på gjerdet?

– Noen kom ikke ned av gjerdet, noen forsto ikke at ordningen var god, og noen klarte ikke å bestemme seg. Men sånn er livet, sier Nodland, som presiserer at styret i foreningen ikke har noen negative følelser overfor medlemmene selv om ordningen ikke fikk tilstrekkelig oppslutning.

Det er årsmøte i Khon Norway 21. mars i år.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2017 – 1. februar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)