[ annonse ]
NY VEG: Bildet er fra avkjøringen fra Motorvei 7 og rett sydover langs vannreservoaret Mabprachan. NY VEG: Bildet er fra avkjøringen fra Motorvei 7 og rett sydover langs vannreservoaret Mabprachan. Foto: LOR
1. mars 2017

Veg forbi Pattaya kan åpne om to år

Skrevet av 
[ annonse ]

Riksveg 36 blir kvitt tungtrafikken Rayong–Laem Chabang og Pattaya blir kvitt en del av turisttrafikken fra Bangkok.

 

De som beveger seg litt utenfor bykjernen i Pattaya har ikke kunnet unngå å se anleggsarbeidene med den nye 32 km lange motorveistrekningen fra Pattaya til Maptaphut Industriområde i Rayong. Det er ekspropriert store landområder til en bred vegtrase, og vegen krysser mange av de kjente ankomstvegene til Pattaya.

Vegen skal etter planen tas i bruk i 2019. Det blir da lettere adgang til flyplassen U-Tapao, men den store fordelen blir direkteruten for tungtrafikken mellom industriområdene i Maptaphut og havna i Laem Chabang. I dag er Rv. 36 sterkt preget av køer av lastebiler på veg til Laem Chabang.

Det blir også en avlastning for Pattaya, da trafikk fra Bangkok til Na Jomtien, Ban Amphur and Bang Sarey vil ta den nye motorveien helt frem til avkjøringen ned til Hotel Ambassador på Na Jomtien.

Det er bevilget 14 milliarder baht til prosjektet. Dette inkluderer ekspropriering av land, som en del boliger i området er blitt utsatt for. Utgiftene skal dekkes inn via bompenger. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)