[ annonse ]
Christian Tybring-Gjedde Christian Tybring-Gjedde Foto: Bård Gudim, Frp Media
1. april 2017

Frp håper på fornyet støtte

Skrevet av 
[ annonse ]

Frp lover å jobbe videre med å få fjernet kildeskatten. De mener at jo større partiet blir desto bedre er muligheten. Organisasjoner for nordmenn i utlandet er ikke overbevist.

 

I oktober 2016 fortalte Thailands Tidende om en underskriftskampanje mot kildeskatten. Den var laget i samarbeid med organisasjonene NorAlliansen og Emigrant1. Mannen bak kampanjen, Ragnar Bjornvold, klagde på at Frp ikke svarte på henvendelser om kildeskatten.

Medlemmer av foreningen Emigrant1 beskylder Frp for å ha drevet med løgn i valgkampen for fire år siden. Som mange husker ble Siv Jensen intervjuet i Thailands Tidende 1. september 2013 og uttalte at Frp ville gjøre noe med kildeskatten hvis de kom i regjering. 

 

Innrømmer brutt valgløfte

På spørsmål om Frps lovnad før valget i 2013 var en løgn, svarer nå stortingsrepresentant og 2. nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen Christian Tybring-Gjedde følgende:

– Du har helt rett i at blant andre jeg lovet at FrP ville fjerne kildeskatten. Det har vi ikke gjort, og vi har brutt et valgløfte. Ærlighet varer lengst. Da jeg uttalte dette var ikke det «en løgn», men et løfte basert på vedtatt partiprogram. På samme måte som andre politikere presenterer sine partiprogram.

[ annonser ]

Tybring-Gjedde fortsetter: – FrP har fremdeles ambisjon om å fjerne kildeskatten, men vi har ikke evnet å prioritere dette i inneværende periode. Vi har imidlertid fremdeles ambisjoner om å gjøre det. Det er liten tvil om at «verden er enklere i opposisjon», det gjelder alle partier.

 

Forsvarer partiprogrammet

– Er det noen grunn til å stemme Frp til høsten for de som ønsker å få fjernet kildeskatten?

– Som du vet er det en rekke grunner til å stemme FrP også ved høstens stortingsvalg. Når det gjelder skatt og rettigheter ønsker jeg å poengtere følgende: FrP er det eneste partiet som har programfestet fjerning av kildeskatten for nordmenn som er skattemessig utflyttet til et annet land. Frp vil også at opparbeidet pensjon blir behandlet som en personlig rettighet som fritt kan tas med ut av landet og vi vil motarbeide enhver form for dobbeltbeskatning av utflyttede nordmenn.

Tybring-Gjedde avslutter: – Dette er løfter til våre velgere som vi vil gjøre vårt ytterste for å innfri.

I hvilken grad vi lykkes vil selvfølgelig bero på hvilken oppslutning partiet får og hvordan vi spiller våre politiske kort i eller utenfor regjering. Jo større FrP blir desto større mulighet har vi til å gjennomføre vårt partiprogram.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2017 – 1. april  2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)