[ annonse ]
1. mai 2017

Orakelet svarer: Selge hus til stedatter?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg er gift med en thaidame og er stefar til hennes datter. Jeg eier flere eiendommer under mitt A/S og ønsker å overdra en av dem til stedatteren. Hvor gammel må hun være for at dette skal kunne la seg gjennomføre?

Mvh. Stefar

 

Svar: ingen aldersgrense

Det er ingen aldersgrense for å eie eiendom i Thailand, så du kan overdra eiendommen til din stedatter når som helst. Du skal imidlertid vite at stedatteren ikke uten videre kan foreta transaksjoner med eiendommen før hun er fylt 20 år. Med transaksjoner mener vi ting som registreres på skjøtet via besøk på landkontoret, eksempelvis salg, utleie eller pantsetting.

Før fylte 20 år kreves det en rettsavgjørelse for å gjennomføre slike transaksjoner. Retten vil fokusere på hva den mener er best for barnet. Barnets foreldre evt. offisielle verger blir også hørt i sakens anledning.

Husk at du må betale dokumentavgift på 2–2,5 prosent av takstverdien når du overdrar eiendommen til din stedatter. Hvis selskapet ditt har eid eiendommen i mindre enn fem år må du i tillegg betale en bedriftsskatt på 3,3 prosent. Hvis dette hadde vært et firma som var opprettet utelukkende for å eie denne ene eiendommen kunne du vurdert å overdratt aksjene til din stedatter istedenfor å selge henne eiendommen. Da ville du spart deg for skatter og avgifter ved salget.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2017 – 1. mai 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)