[ annonse ]
1. juli 2017

Lederartikkel: Stor interesse for landsbyliv

Skrevet av 
[ annonse ]

Denne utgaven markerer en full årgang for vår populære skribent i spalten «Livet i Thailand». Han talte litt på knappene i starten, men bestemte seg for at han måtte skrive under pseudonym, for å beskytte identiteten til både thaier og faranger han skriver om. Det går nemlig hardt for seg i denne landsbyen i Isan!

 

Men det er jo dette som har fenget leserne. Det er mer spennende å lese om drikking, utroskap, og rundstjeling av faranger enn å lese om pene – men kjedelige – sandstrender. Vi vet at spalten har stor interesse, det så vi på lesertallene på web. Innleggene til og med februar i år ligger åpent tilgjengelig der, etter dette har man måttet lese papiravis eller abonnere på gratis e-avis for å få med seg disse rapportene.

 

Spalten er for øvrig eldre enn ett år, men de seks første innleggene ble ført i pennen av ingen andre enn undertegnede. Jeg skjønte imidlertid fort at her var det bare å tre til side da jeg fikk innblikk i hva slags vell av utrolige erfaringer vår spaltist hadde fra sin tilværelse i Isan.

 

Spalten denne måneden handler om regntid og den evige kampen mot flomvannet. Ikke før har du fylt på med jord på din egen eiendom, så går naboen hen og lager sin tomt et hakk høyere – og du sitter nok en gang i et basseng av møkkete vann hver gang det kommer et skyll. I gamle dager bygde de sine trehus på pæler og trengte ikke bry seg med å flytte masser med jord rundt som på et sjakkbrett. Men thaiene har glemt sin egen gode byggeskikk til fordel for moderne murhus.

Dag A. Ekeberg

[ annonser ]


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2017 – 1. juli 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)