[ annonse ]
Yingluck Shinawatra dømt i dag. Yingluck Shinawatra dømt i dag. Foto: World Economic Forum
27. september 2017

Fem års fengselsstraff in absentia for Yingluck

Skrevet av 
[ annonse ]

Tidligere statsminister Yingluck Shinawatra er blitt dømt til fem års fengsel for sin rolle i det statlige innkjøpsprogrammet for ris.

 

Det er nettopp blitt kjent at Yingluck Shinawatra er dømt til fem års fengsel. Høyesterett mener at hun kjente til korrupsjonen i forbindelse med salg av ris til Kina via private firmaer, men at hun ikke gjorde noe for å hindre dette. Yingluck rømte landet i forrige måned, og har uttalt at den rettslige forfølgelsen av henne er politisk motivert.

LES: Arrestordre utstedt på Yingluck Shinawatra (25. august 2017)

 

Uansett om denne høyesterettsavgjørelsen er korrekt eller ei i henhold til beviser og lovens bokstav, så har Thailand et problem når det gjelder hvordan dette vil bli oppfattet i utlandet. En juntas rettslige forfølgelse av sine forgjengere gir assosiasjoner om «bananrepublikk», hvor det militære tar all makt – inkludert over rettsvesenet – og hevner seg på sine forgjengere.

Politiske kommentatorer fra universiteter i Thailand har påpekt at dette er et dårlig tegn for demokratiet i Thailand. Hvis statsministre skal straffes for programmer som har slått feil blir det ikke mange som tør å stille til valg i Thailand i fremtiden. Juntaen og dens mange tilhengere svarer på sin side at det var korrupsjonen som var problemet, ikke at programmet var mislykket.

Nå er både Yingluck og broren Thaksin – også tidligere statsminister – antatt å være i Dubai. De skal også ha vært observert i London.

[ annonser ]

Det pågår for tiden en etterforskning når det gjelder måten Yingluck rømte landet på. Diverse elementer innen politiet er blitt beskyldt for å ha deltatt i operasjonen.

Detaljer om dommen kan du lese hos Bangkok Post her.

 (© Thailands Tidende 27. september 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)