[ annonse ]
Nytt lovverk for utleie vedtatt
18. februar 2018

Nytt lovverk for utleie vedtatt

Skrevet av 
[ annonse ]

15. februar ble det vedtatt nytt lovverk for utleie av rom. Det blir ikke lov å ta betalt i forkant mer enn én månedsleie, men det står ikke spesifisert hvor mye man kan ta i depositum.

Like viktig er at det ifølge loven nå blir forbudt å legge på vann- og strømprisen. Det skal tas betalt i henhold til hva offentlige vannverk og elverk tar betalt. Dette vil påvirke mange utleiere. Vann- og strømpriser avhenger av forbruket, men normalt ligger det rundt 20 baht pr kubikkmeter for vann og i underkant av 5 baht pr kWt strøm. Utleiere tar ofte betalt nærmere det dobbelt når de installerer egne målere for utleierommene.

Slike lover trer normalt i kraft tre måneder etter kunngjøringen, altså 15 mai i dette tilfellet.

Loven gjelder for de som leier ut 5 eller flere rom, enten det er apartment eller condo.

En annen ny regel er at depositum skal returneres senest 7 dager etter utflytting med mindre utleier mener at det har vært skade på leilighet eller inventar. 

En bakgrunn for loven skal være at forbrukerorganisasjoner som Office of The Consumer Protection Board (OCPB) har mottatt mange klager fra leietakere

Under ser du starten på lovteksten på thai, som er godkjent av Kongen i statsråd. Saken er rapportert på thailandske websider som Sanook og Kapook.

(© Thailands Tidende 18. februar 2018)

lov

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)