[ annonse ]
SATSER: Jostein Aksnes står bak Property Flow SATSER: Jostein Aksnes står bak Property Flow Foto: Privat
1. november 2018

Gründer i samarbeid med Facebook

Skrevet av 
[ annonse ]

Jostein Aksnes (38) fra Bergen har med sitt firma FindYourSpace nå inngått et samarbeid med Facebook i Thailand. Som en av tre eiendomsportaler vil kundene hans få sine annonser presentert direkte på Facebook Marketplace. For deg som forbruker betyr det at det blir flere leieobjekter å velge mellom på Facebook.

 

Aksnes er grunnlegger og daglig leder i firmaet FindYourSpace, som i 2015 lanserte en portal for eiendomsmarkedet i Thailand. I 2017 skiftet de fokus til støttefunksjoner til eiendomsmeglere, og startet virksomheten Property Flow. Målet med satsingen er å hjelpe folk i eiendomsbransjen å digitalisere og forenkle arbeidet. Det dreier seg om både drift, markedsføring og salg. De tilbyr også å lage websider for agenter, både enkeltpersoner og firmaer.

 

Tre aktører

Nå har Aksnes og Property Flow – som en av tre eiendomsportaler i Thailand i tillegg til Dot Property og Hipflat – inngått et samarbeid med Facebook. Nå skal kundene til Property Flow automatisk få sine leieannonser på Facebook Marketplace. Thailand er valgt ut som land nummer fem i verden som får kommersielle aktører på Marketplace. Det startet i USA i fjor. Storbritannia, Canada og Frankrike har også fått systemet for sine brukere. Thailand blir det første landet med en tospråklig løsning – thai og engelsk.

 

Penger fra Singapore

– Så dere har skiftet fokus?

[ annonser ]

– Ja vi forandret retning i starten av 2017, og skiftet navn i begynnelsen av 2018. Vi fokuserer nå på å tilby en back-office løsning og tjenester for agenter, meglere og utbyggere. 

– Dere har fått inn 300.000 amerikanske dollar i kapital fra et firma i Singapore. Hvordan gikk det for seg? Er det du selv som ordner slike ting?

– Ja vi hentet inn dette i fjor fra Reapra i Singapore. Det er jeg som driver og henter inn investering, og vi har nå startet en ny investeringsrunde, for å utvide mer. 

 

Marketplace endres

– Er ikke Facebook Marketplace mest beregnet på privatpersoner?

– Marketplace har vært for privat hovedsakelig, men nå har de lansert en løsning for B2B-partnere også, hvor vi hjelper meglere å markedsføre deres eiendommer på FB Marketplace. 

– Er det mange meglerfirmaer som pr i dag legger ut sine annonser der, vet du det? 

– I dag kan meglere legge inn som privatpersoner manuelt, eller de kan gå via en av tre partnere i Thailand, hvor Property Flow er en, for å få automatisk lastet opp eiendommene der. 

Aksnes tror det kommer til å bli mange framover som har sine eiendommer der. 

– Dette dreier seg om langtidsutleie av eiendom. Så det blir altså ikke mulig å legge ut eiendom for salg på Facebook via dere?

– Salg kommer tidlig i neste år, men det er ikke ferdig fra Facebook sin side ennå. 

 

Kaotisk

Vi antydet overfor Aksnes at det er temmelig kaotiske forhold på Marketplace i Thailand. Folk legger ut på egen hånd, og ting havner i feil kategorier. Prisene som er satt er også ofte åpenbart feil.

– Ja, det er kaotisk og stort rot, men nå holder de på å lansere forbedringer, og rydder opp i innhold, så eiendommer med for lav pris, eller gamle, vil bli fjernet, og man får mer søkekriterier etc. 

 

Bra oppslutning

Thailands Tidende skrev om Aksnes og FindYourSpace i august 2015, rett etter den offisielle lanseringen av webportalen. Aksnes sier nå om portalen:

– Portalen er ennå online, men vi har ikke utviklet noe på den siden 2016.  Eiendommene som våre kunder legger inn på Property Flow vil også bli eksponert gjennom FindYourSpace for lead generation. 

– Hvordan har oppslutningen vært fra meglerbedrifter?

Vi får veldig bra feedback fra agenter og meglere, og jobber nå å få økt salget i Thailand og utvide til andre land.  Vi har et par norske kunder som bruker vår plattform i Thailand, deriblant New Nordic.

 

Agenter fortsatt offline

– Hva har vært de største utfordringene med å starte en slik satsing i Thailand?

– Den største utfordringen er å forandre hvordan agenter jobber i dag. De må forandre deres arbeidsflyt, og det tar ofte en del tid å få trent agenter til å jobbe digitalt istedenfor offline som de fleste gjør i dag. 

 

Ble gründer

Bakgrunnen for satsingen til Aksnes var følgende: Etter å ha jobbet i Bangkok i seks år og byttet leilighet flere ganger var han så lei av dårlige eiendomsportaler at han bestemte seg for å bygge en selv. Han sa opp jobben i det norske firmaet Vizrt og startet FindYourSpace.

Han uttalte til oss i 2015:

– Det finnes en del eiendomsportaler i Thailand nå, men de gjør ikke prosessen veldig mye lettere. Et av problemene er at det er veldig mange duplikat og gamle annonser. Når man endelig har funnet en egnet eiendom på en av disse portalene, viser det seg som oftest at eiendommen ikke lenger er på markedet når man kontakter megler.

Dette gjelder fortsatt i dag, tre år senere.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)