[ annonse ]
Prøv en lunsj med utsikt over flotte Bakantiang Beach syd på øya. Prøv en lunsj med utsikt over flotte Bakantiang Beach syd på øya. Foto: Dag Ekeberg
23. april 2024

Koh Lanta – fredelig og rimelig alternativ til Phuket

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi har testet ut noen resorter på Koh Lanta i Krabi-provinsen. Det vi kan si er at du bor like fint der som i Phuket – til en billigere penge, og uten Phukets store trafikkproblemer. I tillegg har du nasjonalparken Mu Ko Lanta bestående av 52 øyer.

 

Det er to typer utlendinger man treffer ofte på Koh Lanta – backpackers og småbarnsfamilier. 

 

Hvis du tar inn på en resort på øya, må du forberede deg på litt ungeskrik. Unntaket er hvis du velger Twin Lotus Resort, som vi gjorde en natt. Der er barn forbudt! Resorten er nyoppusset. Restauranten hvor du får en stor frokostbuffe ligger ved stranda, men noen av rommene ligger hele 400 meter inn i landet, så det kan du huske på når du bestiller. 

 

Thailands Tidende

Twin Lotus Resort, hvor barn er forbudt. (Foto: Prakaiphet Thungchan).

 

[ annonser ]

Småbarnsfamiliene kommer med pakketurer og tilbringer gjerne hele ferien på én resort de valgte ut via nettet eller en reiseoperatør. 

 

Thailands Tidende

Det er ikke langt fra Phuket til Koh Lanta. En del turister får med seg begge øyer på samme tur. (Ill: Google Maps).

 

Vi gjorde det på en annen måte. Vi tok bilen og byttet resort hver dag. For de som liker å ha en stor grad av frihet, anbefaler vi bilferie. Les mer om det i denne artikkelen:

 

LES: Bilferie i Syd-Thailand – alternativ til øyhopping (18. april 2024)

 

Tidligere var det to ferjer over til Koh Lanta Yai. Nå er det blitt bro mellom Lanta Noi og Lanta Yai, og det er planlagt bro også fra fastlandet til Lanta Noi, men foreløpig er det altså en 15 minutters ferjetur. 

 

Det å skifte overnattingssted bryter opp i hverdagen. Da slipper man å kjede seg. For det er et reelt problem på Koh Lanta at det er en fare for å kjede seg hvis man ligger i ro for lenge…

 

Øya kryr ikke av severdigheter. De får du gjort unna på noen dager, og dreier seg i det vesentligste om gamlebyen, et fossefall og en nasjonalpark. Samt mange fine strender, selvsagt.

 

Gamlebyen (Lanta Old Town) ligger på østsiden av øya, langt unna de populære resortene. Men er verdt et besøk, hvor man i hovedgata kan besøke mange ulike butikker og restauranter.

 

Thailands Tidende

Ta deg en handletur i gamlebyen! (Foto: Prakaiphet Thungchan).

 

Nasjonalparken Mu Koh Lanta har sitt hovedkontor på sydspissen på den største øya, Lanta Yai. Her betaler du som utlending 200 Baht for å komme inn. Det finnes en natursti, et fyrtårn på en odde og fine strender. Nasjonalparken består av 51 andre øyer også.

 

Thailands Tidende

Fyrtårnet og en flott strand inne i nasjonalparken helt syd på hovedøya Lanta Yai. (Foto: Prakaiphet Thungchan).

 

På vegen dit kan du stoppe på en fin og nesten folketom strand som heter Bakantiang Beach. Der kan du ha en bedre lunsj litt oppe i åsen – f.eks. på en restaurant kalt Cliff Sunset – men en flott utsikt over stranda. 

 

Så har du fossen Khlong Chak, som er imponerende og som også kan by på en god fottur oppover i fjellområdet på øya.

 

Men så har du øyene i nærheten!

 

Spesielt er det populært med en heldagstur til 3-4 øyer, og det det som uansett står på programmet er Emerald Cave på øya Koh Mook

 

Emerald Cave er en 80 meter lang grotte som du svømmer gjennom for å komme til en øde sandstrand.

 

Det er høres fint ut, selv om det spesielt i høysesongen ikke er noen øde strand, men snarere en liten strand stappfull av turister som tar bilder og video.

 

Ellers er Koh Ngai kjent for fantastiske strender. Koh Kradan er en annen øy som har fått stor oppmerksomhet for sine strender. 

 

Det er ofte speedbåter som benyttes på disse turene. Du bør sjekke ut forholdene i forkant og ikke velge de billigste turene. Der er det gjerne litt for mange passasjerer og det kjøres litt for fort, slik at du må regne med å bli ganske våt på turen.

 

For transport på øya finnes det tuktuk-er. Ellers er det vanlig for utlendinger å leie moped. Barnefamilier kan leie moped med sidevogn, som virker å være øyas hovedfremkostmiddel, også blant lokalbefolkningen. 

 

Vegene på øya, spesielt på vestsiden med alle resortene, er dårlig vedlikeholdt, utrolig nok. Men du trenger ikke å reise så langt. Det kryr restauranter og barer langs vegene.

 

Og det er behagelig lite trafikk på øya. Ikke noe i nærheten av forholdene i Phuket, som er blitt veldig populært igjen etter pandemien, og som til enhver tid nå har mange russiske turister som bidrar til trafikkøene. 

 

Så har vi overnattingsstedene:

 

Den beste resorten, prisen tatt i betraktning, er etter vår mening Chada ResortKlong Dao Beach nord på øya. 

 

Thailands Tidende

Svært basseng og mange rom med Pool Access på Chada Resort (Foto: Dag Ekeberg).

 

Vi betalte via Agoda.com 1851 Baht pr natt for to personer for å bo på denne store resorten, som har tatt seg godt fore av landet langs denne stranda. Det er to svære svømmebassenger på resorten, og en svær frokostbuffe som er inkludert i prisen. Vi fikk et svært rom i "hagen". Med pool access ville det kostet mer.

 

En resort som er hakket finere, men også dobbelt så dyr, er Rawi Warin Resort & Spa litt lengre syd på øya. Den har en egen fjelltopp(!), egen strand og er på hele 32 rai. 

 

Thailands Tidende

Rawi Warin Resort. (Foto: Prakaiphet Thungchan).

 

Når denne koster 3500 Baht via Agoda, så er en veldig tilsvarende resort i Phuket dobbelt så dyr som denne igjen. VI snakker om svære Thavorn Beach Village Resort i Kamala på Patong-siden. Der starter prisene nå på 7400 Baht.

 

Selv om det også finnes nok av rimelige overnattingstilbud i Phuket, så virker prisene generelt sett gunstigere på Koh Lanta. Backpackers har også veldig rimelige tilbud til noen hundre Baht pr natt.

 

Tidligere har vi testet Crown Resort på Koh Lanta, og den var ikke veldig dyr, men i januar 2022 ble den overtatt av hotellfirmaet Avani, og nå må man over 5000 Baht pr døgn for å få innpass der. 

 

LES: Norsk nestkommanderende på AVANI i Pattaya (1. september 2017)

 

Men har man råd er det en fantastisk resort, også inkludert en fjelltopp og en egen privat strand. Den opptar mesteparten av odden helt nord på øya. Den omfattende frokostbuffeen inntas på toppen av odden med super utsikt. 

 

(© Thailands Tidende. 23. april 2024)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)