[ annonse ]
UDI: – Færre saksbehandlere gir lengre ventetider Faksimile: UDI
8. april 2024

UDI: – Færre saksbehandlere gir lengre ventetider

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaier som har søkt om familiegjenforening i Norge må forberede seg på stadig lengre ventetider.

 

Vi har fått henvendelser fra lesere som stiller spørsmål ved de siste meldingene som er lagt ut fra UDI til de som søker familiegjenforening i Norge.

 

En leser tolker dette slik at UDI skal bruke tre måneder på å behandle søknadene som har kommet inn i løpet av en måned. Han sier at denne hastigheten på saksbehandlingen jo bare vil føre til stadig lengre ventetider fremover.

 

Vi tok kontakt med Per-Jan Brekke, som er teamleder for presse og samfunnskontakt i UDI  

 

– Planlegger UDI å bruke tre måneder på å behandle søknader som kom inn i 28-dagersperioden 15. februar til 15. mars 2023? Hvis ikke, hvordan skal våre lesere i så fall tolke meldingen fra UDI?

[ annonser ]

 

– I perioden frem til 1. juli 2024 planlegger vi å jobbe med saker levert til og med 15. mars 2023. Det innebærer at vi også vil arbeide med søknader som er levert før 15. februar 2023. Det kan for eksempel være søknader hvor vi har innhentet mer informasjon, og som nå er vedtaksklare.

 

Brekke legger til:

 

– Vi arbeider også fortløpende med behandling av klager over avslag på søknader. Vi oppgir det tidsintervallet med søknader som vi mener det er realistisk at vi blir ferdig med innenfor en oppgitt periode.

 

– Det står at UDI forventer å få flere nye søknader inn i år sammenliknet med i fjor. Hva er grunnen til det?

 

– Det skyldes at UDI lager prognoser for nye saker for å hjelpe oss i planlegging av driften. Disse prognosene er beregnet på bakgrunn av historiske data, og vi ser så langt en liten nedgang totalt sett i nye søknader i 2024 sammenlignet med 2023. Vi ser imidlertid ikke en slik nedgang i søknader om familieinnvandring.

 

– Det står også at UDI vil ha færre saksbehandlere i 2024 enn i 2023. Hva er grunnen til dette?

 

– UDI har fått et budsjett vedtatt av Stortinget som er noe lavere i 2024 enn i 2023. Det betyr at vi ikke kan opprettholde samme saksbehandlingskapasitet i år som i fjor. Dette vil også få konsekvenser for ventetidene som vi derfor legger til grunn kommer til å øke noe.

 

– Jobbes det med å øke antall saksbehandlere?

 

– UDIs budsjett vedtas årlig av Stortinget. Vi har fortløpende gjennom året dialog med Justis- og beredskapsdepartementet om våre behov, men budsjettet er altså et politisk vedtak som vi må forholde oss til. En eventuell økning av vår saksbehandlingskapasitet kan derfor først skje fra og med 2025, dersom budsjettet gir rom for det. 

 

Brekke legger til:

 

– Selv med noe lavere budsjett og færre saksbehandlere vil vi alltid forsøke å bruke saksbehandlerressursene våre mest mulig effektivt i forhold til de mange oppgavene vi må løse.

  

I fjor vår vanket det liknende meldinger hos UDI, som vi da også rapporterte om:

 

LES: Behandlingsstopp for familiegjenforening i tre måneder (11. mai 2023)

 

(© Thailands Tidende. 8. april 2024)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)