[ annonse ]
For tiden tar det lang tid å nå frem til inngangen til Walking Street, med mindre du bruker en tohjuling. For tiden tar det lang tid å nå frem til inngangen til Walking Street, med mindre du bruker en tohjuling. Foto: Dag A. Ekeberg
25. september 2019

Aldri vært så mye gravearbeider i Pattaya – Beach Road ferdig i februar

Skrevet av 
[ annonse ]

Beach Road i Pattaya er nok en gang rammet av vegarbeider. Myndighetene anbefaler å bruke moped hvis du skal ta deg frem til Walking Street. Det er også vegarbeider på mange av de andre hovedfartsårene i byen.

 

Det graves nå nye dreneringsrør i Beach Road, for å forsøke å løse problemene som dukker opp i regntiden hvert år. Arbeidene skal ifølge uttalelser til Pattaya Mail være ferdig i februar. 

 

Men basert på fremgangen man kan observere, kan arbeidene være ferdig før den tid. Vegarbeider i Pattaya tar sjelden så lang tid som myndighetene estimerer, men noen ganger går det faktisk raskere.

 

I skrivende stund er Beach Road snevret inn til ett – eller til nød halvannet – felt, fra Soi 13 og ned til Walking Street. De som har forsøkt å kjøre denne vegen har opplevd langt køer – og køene varer til langt på natt. 

 

For en drøy måned siden startet også arbeidene på en strekning fra krysset mellom Third Road og Second Road (brua over til havneområdet Bali Hai) og ned til Soi 18 ved araberkvarteret. De arbeidene går mye tregere, men bahtbusser har funnet en alternativ rute via Third Road for å frakte turister fra Jomtien til Pattaya.

[ annonser ]

 

I tillegg til disse prosjektene pågår det nå et arbeid med å legge elektriske kabler under bakken.

 

Inkludert i dette arbeidet er optiske nettkabler og kabel-tv. Pattaya var utsett som en av fem tettsteder som skulle gå i forveien på dette området. Allerede i 2011 ble det ropt varsku om dette, mens arbeidene med ledningsklysene var i gang – på Beach Road.

 

LES: Kamp mot ledningsvirvar (2011)

LES: Ambisiøse elprosjekter starter i Pattaya (2017)

LES: Kabler graves for fullt (2017)

LES: Strømarbeider gir køkjøring (2018)

 

North Road er nå ferdig, mens Central Road nærmer seg ferdigstillelse. Arbeider pågår på Sukhumvit og i Second Road. Alt dette skaper store kødannelser i Pattaya.

 

Det drives også arbeid med elektriske kabler på Jomtien Beach, men det er et helt annet prosjekt, med et annet budsjett. Der skal hovedledningene fortsatt være over bakken, mens man jobber med å rydde opp i ledningskaoset. Det har tatt to år nå, og kaoset eksisterer fortsatt.

 

Jomtien Beach

På Jomtien Beach skal ledningene fortsatt være over bakken, men ledningskaoset skulle egentlig vært fjernet nå. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Beach Road i Pattaya er byens hovedgate. De som har besøkt Pattaya i mange år vet at myndighetene stadig vekk har nye prosjekter for denne vegen. I tidligere tider var det solide benker av sement man kunne sitt og slappe av på langs promenaden, men de forsvant. Så kom det «kunstneriske innslag» isteden, men de var ikke laget av holdbart materiale, og ble fort ødelagt. Flombelysning har vært introdusert, men de fleste lampene er nå mørke.

 

Et prosjekt som har vært gjennomført med suksess det siste året, har vært tilførsel av sand til Pattaya Beach. Etter en del halvhjertede forsøk, som startet for nærmere ti år siden, er nå Pattaya Beach blitt mye større, og sandområdet går nå visse steder nærmere hundre meter utover fra Beach Road 

 

Pattaya Beach

Myndighetene i Pattaya har forsøkt å utvide stranda i ti år. Først i år lykkes de. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Allerede i mars 2009 meldte Pattaya Tidende at det var kommet et forslag om å utvide antall kjørefelt på Beach Road:

 

LES: Bredere Beach Road? (2009)

 

I 2013 kom endelig prosjektet i gang. Beach Road fikk tre kjørefelter. Det betød i praksis to reelle kjørefelter, siden turbusser og bahtbusser hadde en tendens til å okkupere et av feltene.

 

LES: Beach Road får ekstra felt (2013)

 

Et prosjekt som heldigvis er ferdig, er tunnelen på Sukhumvit under Central Road. Dette prosjektet var planlagt i lang tid, og tok hele 3,5 år å ferdigstille etter at arbeidene hadde startet, og skapte store problemer for trafikken i byen.

 

En forlengelse av motorvei 7 fra Bangkok er snart klar til å åpne. Denne gjør at gjennomfartstrafikk ikke trenger å bruke Sukhumvit. Så tunnelen blir kanskje mindre viktig med tiden.

 

LES: Veg forbi Pattaya kan åpne om to år (2017)

 

LES: Vil legge Sukhumvit Road i Pattaya i tunnel (2011)

LES: Debatt om tunneler under Sukhumvit (2013)

LES: Sukhumvit Road skal være ferdig i februar (2017)

 

Ellers husker pattayaborgere med gru den lange jobben med å få ferdig Thappraya Road/Jomtien Second Road. Det tok nærmere ti år, og kort tid etter at vegen var ferdig, måtte det reparasjonsarbeider til på vegbanen, som hadde et for tynt dekke. Dette minnet mange om noe man kjenner til fra provinsene, hvor myndighetspersoner putter en god del av budsjettet i egen lomme.

 

LES: Vegarbeidene stoppet opp igjen (2010)

 

(© Thailands Tidende. 25. september 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)