[ annonse ]
Statsminister Chan-ocha holdt en kort tale i kveld. Statsminister Chan-ocha holdt en kort tale i kveld. (Foto: Пресс-служба Президента России)
16. mars 2020

Thailand fortsatt åpent... for ansamlinger under 50 mennesker

Skrevet av 
[ annonse ]

Statsminister Prayuth Chan-ocha holdt en tale til folket på alle tv-kanalene kl. 19 i kveld. Regjeringen gikk ikke til det skritt å beordre alle restauranter og utesteder stengt, slik noen hadde forventet. Songkran blir imidlertid avlyst.

 

Statsministeren holdt en kort tale til folket, hvor han bedyret viktigheten av renhold og sosial avstand, samt at folk bruker munnbind.

 

Det de fleste ventet spent på, var bekreftelse på at thailandsk nyttår – Songkran – var avlyst, slik ryktene sa. Men statsministeren nevnte ikke Songkran med et ord.

 

Tidligere i kveld har imidlertid visestatsminister Wissanu Krea-ngam sagt at det ikke blir offentlige fridager 13–15. april, som er de tradisjonelle songkrandagene.

 

Dette er en stor høytid, hvor store mengde mennesker stuer seg sammen i biler og på busser og tog for å reise hjem til familien. Helseeksperter har ment at dette kunne gi mange smittede, ikke minst når yngre familiemedlemmer reiser hjem til sine foreldre på landsbygda for å feire.

[ annonser ]

 

Eldre mennesker er som kjent mer utsatt for alvorlige konsekvenser av Covid-19-viruset enn unge, og mange unge kan være smittebærere uten å vite det selv.

 

Når det gjelder utelivet, så sier myndighetene at de ikke vil tillate forsamlinger på mer enn 50 mennesker. Det som spesielt nevnes er thaiboksing, hanekamp og andre sportsarrangementer. Disse vil bli avlyst. 

 

Store utesteder som diskoteker og klubber vil mest sannsynlig måtte stenge, med mindre de finner på ordninger som myndighetene kan akseptere. Når det gjelder gogo-barer har det ennå ikke dukket opp noen signaler om disse.

 

Mindre barer og puber vil kunne drive som før, slik situasjonen tolkes pr i dag. Men denne regjeringen endrer viruspolitikk raskt, av og til flere ganger pr dag, så det gjelder å følge med.

 

Skoler og universiteter skal også stenges, men i mange tilfeller har de allerede tatt ferie (årets lange ferie i perioden mars–mai), så det får mindre effekt.

 

Det har kommet 33 nye smittetilfeller i dag, så totalen for Thailand er 147. 

(© Thailands Tidende. 16. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Town house Bangkok
( / Hus til salgs)

Town house Bangkok

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Thailand i Norge (kart)