[ annonse ]
Innehaver Terje Salvesen (th.) sammen med gjestene Petter Kaltoft (tv.) og Terje Næss feirer jubileum på Kåres Partybar. Innehaver Terje Salvesen (th.) sammen med gjestene Petter Kaltoft (tv.) og Terje Næss feirer jubileum på Kåres Partybar. Foto: Dag A. Ekeberg
5. desember 2020

Bar feirer 15 år i dag – overlever med god hjelp fra Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Kåres Partybar i Pattaya feirer 15 års jubileum i dag. Den normalt godt besøkte baren sliter i disse virustider, men innehaver Terje Salvesen sier at de skal klare seg, ikke minst grunnet hjelp fra Norge.

 

Det begynte å bli godt med gjester da vi stakk innom i 17-tiden. Det er ingen turister i byen, men en god del nordmenn som pleier å tilbringe mye tid i Thailand er i ferd med å komme tilbake. Ganske mange sitter i karantene for tiden.

 

– Jeg skal ikke legge skjul på at det er tungt, sier Terje Salvesen. – Ingen trodd at dette skulle vare så lenge. Da vi stengte ned i vår tenkte vi at det kanskje kunne ta et par måneder, i verste fall.

 

LES: Barlivet stenger i 14 dager – først i Bangkok, Phuket og Pattaya (18. mars 2020)

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen (14. juni 2020)

LES: Nå er det stille – norske utesteder holder åpent og går i minus (18. august 2020)

[ annonser ]

 

Baren er kjent for å drive innsamling til skoler og barnehager, og gjestene har samlet inn mange millioner baht opp gjennom årene. Gavmildheten har fortsatt under virustiden, og baren drev jevnlig med matutdelinger i vår.

 

LES: Bargjester hjelper karenfolket (2017)

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen (14. juni 2020)

 

De har også fått hjelp til å holde hjulene i gang selv, ikke minst slik at de kunne ha en god stab med ansatte, som er avhengig av sin lønn for å klare seg.

 

– Jeg vil takke for all den støtte som vi har fått i form av pengestøtte til matutdeling, hjelp til jentene og støtte til baren i form av rabattkort og gavekort, sier Salvesen. Kortene er noe han har innført nylig, som en måte å støtte på som også gir verdi tilbake til kjøperen.

 

Han har også fått direkte pengestøtte til driften av gode venner og faste gjester i baren, som nå sitter i Norge. Mange av de faste gjestene i Kåres Partybar er korttidsturister, som f.eks. nordmenn som jobber i Nordsjøen, og ingen av disse klarer å få til noen thailandstur nå.

 

Salvesen sier at han heldigvis har fått halvert husleien under denne perioden, ellers ville det blitt vanskelig. Han sier at dette varierer stort i Pattaya. Noen bareiere har ikke fått redusert husleien i det hele tatt.

 

Under 10-årsjubileet hadde vi også et intervju med Salvesen. Da fortalte han bl.a. om at baren i løpet av tre år hadde samle inn nærmere fire millioner baht til et barnehjem for foreldreløse utviklingshemmede barn i Sattahip syd for Pattaya – Baan Kroo Boon Choo.

 

– Ja, jeg tar gjerne 10 år til, og tror det er fullt mulig, uttalte Salvesen da, på spørsmål fra oss.

 

På facebooksiden til baren skrev han i går at han nå satser på 15 år til.

 

LES: Populær norsk bar flytter og utvider (2019)

LES: Partybaren jubilerer (2015)

LES: Ringeren på Kåres Partybar (2013)

LES: Kåre solgte seg ut (2013)

LES: Kåre tar seg av nordmenn i Buriram (2014)

(© Thailands Tidende. 5. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)