[ annonse ]
4. mai 2011

Orakelet svarer: Råd for handleturen

Skrevet av 
[ annonse ]

- Jeg blir aldri klok på hvor det er best å handle i Thailand. Hva gjør man når det ikke er prislapp? Hilsen 'Rundlurt', Pattaya

Du er ikke alene, Rundlurt. Vi utlendinger kan spare store summer ved å shoppe litt smartere. Her er noen tips hvis du vil spare penger:

1. Kjøp ikke varer i boder nære stranden.

2. Kjøp heller ikke varer på små 'kjøpesentre' uten prislapper på varene. Uansett hvor god du tror du er til å prute vil du ende opp med å betale overpris. I Pattaya er de to Mike-sentrene langs Beach Road typiske eksempler.

3. Vanlig forbruksvarer, også klær, kan man kjøpe på regulære kjøpesentre, som Big C og Lotus. Disse finnes i nærheten av de fleste turiststeder. Her er alle varer priset, ingen pruting.

4. Vær ikke redd for å gå på ordinære markeder myntet på lokalbefolkningen av thaier. Men da snakker vi om de ekte markedene, ikke 'lokale' markeder som egentlig er beregnet på turister.

Vanligvis er det prislapp på varene, men hvis ikke, er vår erfaring at du får oppgitt riktig pris hvis du spør, selv som utlending. Du kan prute på de allerede lave prisene hvis du vil, men ikke forvent mer enn 5-10 prosent avslag.
Det er flere bynære markeder for lokalbefolkningen i Pattaya, for eksempel et kveldsmarked langs Theprasit Road et par hundre meter fra Sukhumvit Road. Hver tirsdag og fredag er det dagmarked ved krysset South Pattaya Road og Soi Buakhao. Hele den indre bykjernen i Naklua stenges for biltrafikk hver søndag med et kjempemessig dagmarked.

Orakelet

(Thailands Tidende utgave 1/2010)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)