[ annonse ]
3. mai 2011

Orakelet svarer: Samboerskap

Skrevet av 
[ annonse ]

- Jeg har møtt ei jente på 23 år som jobber på kjøpesenter. Tror du foreldrene vil akseptere at vi blir samboere? Usikker, Bangkok.

Det thailandske samfunnet har endret seg drastisk de siste 10-15 årene. Mens det tidligere var tabu med noen kontakt i det hele tatt før ekteskapet, er det nå ikke så uvanlig med samboerskap. I hovedsak dreier det seg om ungdom som reiser inn fra landsbygda til Bangkok for å jobbe eller studere, men situasjonen er også på gli ute i distriktene. Det er en del fellesnevnere for thailandske damer som møter oss faranger, enten de jobber på bar, diskotek eller kjøpesenter. Fellesnevneren er at familien til damen forventer at farangen er rik - de tror alle faranger er rike - og derfor har mulighet til å hjelpe familien økonomisk. Dette er for øvrig ikke noe annerledes enn om de drar til Bangkok og finner seg en rik thailandsk kjæreste som ankommer i en dyr personbil.

En 23-årig enslig dame som jobber på et kjøpesenter på et turiststed har mest sannsynlig hatt et ekteskap eller samboerforhold bak seg, men det kan du jo spørre om. I så fall kan ikke foreldrene håpe på noe særlig medgift denne gangen (med mindre det dreier seg om en godtroende farang), og lar stort sett datteren gjøre som hun vil. Jeg har hørt faranger klage på at de må betale en medgift på hundre tusen baht, men det er det samme fattige thaigutter må betale - eneste forskjellen er at de er blitt lovet en jomfru - men sannheten er det vel kun et fåtall som kjenner til.

Orakelet

(Thailands Tidende utgave 1/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)