[ annonse ]
Orakelet svarer: Golf-forsikring i Thailand foto: Stig M. Solberg
22. april 2012

Orakelet svarer: Golf-forsikring i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Spørsmål:

Hei Orakelet, jeg har bodd på Phuket i snart 1,5 år - og har et problem. Som ivrig golfspiller (tre ganger i uka) har jeg sett flere ulykker på golfbanen. I resepsjonen på klubbhuset står det utrykkelig at "enhver skade på annens eiendom eller person forårsaket av spiller er spillers ansvar". Så kommer spørsmålet. Kan Orakelet gi meg navnet på et forsikringsselskap i Thailand som har en golf-forsikring som dekker dette? Vi er minst 30 skandinavere som vil like et positivt svar.

Skader forbundet med golfspill kan oppstå hvis man treffer medspillere, caddier eller personer eller eiendom i boliger som ligger inntil golfbanen. Jeg har sett to ulykker med caddier bare siste måneden.

Mvh Lars-Erik Schackt

-------------

Svar fra Orakelet:

Kommunikasjonsansvarlig Tom Gundersen i Norsk Golfforbund (NGF) forteller oss at alle medlemmene av NGF automatisk har en forsikring via selskapet If:

- Alle som er medlem av en golfklubb tilknyttet Norges Golfforbund - hvilket er de aller fleste - er dekket av en kollektiv forsikring som også gjelder i utlandet. I tillegg vil ulykkesforsikringen dekke skader du måtte være så uheldig å påføre tredjepart begrenset oppad til tre millioner kroner. Men Gundersen legger til:

[ annonser ]

- Det er uansett en god ide å sette seg inn i de forsikringsbetingelser som er gjeldende for den banen man spiller - uavhengig av hvilke forsikringsordninger man tar med seg fra Norge.

Gundersen forteller at forsikringen har to komponenter, en såkalt idrettsforsikring og en ansvarsforsikring:

- Idrettsforsikringen er en utvidet ulykkesforsikring, som omfatter plutselige og utforutsette skader som rammer den forsikrede i forbindelse med idrettsutøvelse eller ved reise og opphold i forbindelse med organisert idrettsøvelse. Idrettsforsikringen omfatter alle medlemmer som ikke er dekket av Norges Idrettsforbunds barneforsikring, dvs. fra man har fylt 13 år. Etter fylte 70 år gjelder noen begrensninger.

- Ansvarsforsikringen dekker rettslig erstatningsansvar for person- og tingskade, dog begrenset oppad til tre millioner kroner. Forsikringen dekker ansvar ved spill på baner i hele verden. Enkelte utenlandske baner krever en slik forsikring før man slipper golfere ut på første tee, og det er ikke uvanlig at man må betale ekstra for dette. Med Ifs forsikring har norske golfere med gyldig golfkort allerede en slik ordning, og det burde derfor være unødvendig å betale denne tilleggsforsikringen. En engelsk bekreftelse kan lastes ned fra golfforbundets nettside: http://www.golfforbundet.no/klubb/organisasjon/okonomiforsikring/forsikringer

- Er stort sett alle norske golfere som man kan komme til å treffe i Thailand medlem i NGF?

- Så vidt meg bekjent er alle golfklubber med unntak av Ostøen tilsluttet NGF. Om man er usikker kan man spørre egen klubb, eller gå inn på NGFs klubboversikt: http://www.norskgolf.no/club. Generelt kan man si at om man mottar bladet Norsk Golf, eller vet at man kan løse greenfee på andre klubber, så er man medlem av en klubb tilsluttet NGF. Dermed er man også dekket av forsikringen.

De som ikke er medlem av NGF, eller ønsker ekstra forsikring, kan henvende seg til et av de større forsikringsselskapene i Thailand. Eksempelvis ser vi at firmaene AA, ACS og AXA alle tilbyr "golf insurance". Søk på "golf insurance Thailand" på Google så finner du dem.

(Thailands Tidende Nett - 22. april 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)