[ annonse ]
1. november 2016

Slik blir man integrert

Skrevet av 
[ annonse ]

Romsdals Budstikke har intervjuet tre innvandrere for å forsøke å finne ut hvordan de klarer å integrere seg i det norske samfunnet. En av de intervjuede var Kittiya Srihanam (36) fra Thailand. Hun kom til Eide som au pair i 2007 og skulle egentlig kun være i ett år. Men så traff hun tyske Holger Kühn på Midsund og ble boende. I 2009 tok hun over Ne’ste Kafé, som selger både thailandsk og norsk mat.

«Kitty» forteller at det har tatt litt tid å bli kjent med nordmenn. Men hun smilte og hilste og etter hvert begynte nordmenn å hilse tilbake. Nå kjenner alle på Midsund Kitty, ifølge lokalavisa.

Kitty sier at for å bli integrert må man bli en del av kulturen. Derfor har hun brukt mye energi på å lære seg norsk, og går aldri ut uten å ha med seg ordboka. I tillegg har hun tatt opp mange norske aktiviteter, som kakebaking, brodering og strikking. Hun har brodert bunader og har allerede ti Marius-gensere bak seg.

Kitty vil ikke leve på staten. Hun sier: – Det er veldig viktig for meg å jobbe, tjene mine egne penger og ha et godt liv her. Jeg vil ikke ha et sugerør ned i den norske statskassa.

Ellers liker hun det faktum at det ikke er klasseskiller i Norge, slik det er i Thailand. Hun ble norsk statsborger i 2015, noe som hadde vært drømmen lenge. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)