[ annonse ]
1. november 2016

Trillevogner til thaier

Skrevet av 
[ annonse ]

Viktor Hauges thailandske kone Choosri Djuve var arbeidsledig og fikk liten hjelp fra NAV. Løsningen var å skape sin egen arbeidsplass, og Viktor Hauge fikk en god ide. Ikke bare skulle han lage en trillevogn til kona, han lagde også et franchisekonsept slik at andre thaier kan åpne sine egne mobile matvogner. Selskapet heter Thai Catering Norge. Hver vogn får fornavnet til leietakeren pluss ordet «Thaimat». Leieprisen inkluderer regnskap og administrative tjenester.

Aust Agder Blad rapporterer at i sommer sto «Choosris Thaimat» på torget i Risør. Det var første vogna. Den er nå utleid til en dame i Tvedestrand, siden Choosri nettopp har reist til Thailand for å gå på kurs i restaurantdrift og matlaging.

Vogn nummer to skal være klar i desember. Den skal stå ved Rema 1000 på Østebømyra i Risør.

Viktor Hauge uttaler: – Vi var i kontakt med NAV. Hun ville i arbeid, men det var ikke så lett. Til slutt ga vi opp. Det var ikke vits å bruke mer energi på det.

Avisa har også intervjuet det lokale NAV-kontoret. Av de 2000 som var registrert helt ledige i Aust-Agder i september, hadde 545 innvandrerbakgrunn. NAV opplyser at innvandrere kan registrere seg som arbeidssøkere, og NAV tilbyr generell informasjon og veiledning. De kan også i noen tilfeller ha rettigheter til å delta i enkelte arbeidsmarkedstiltak. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2016 – 1. november 2016)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)