[ annonse ]
I PATTAYA: Markedssjef Anita Svendheim tilbringer fortsatt mest tid i Pattaya, selv om hovedkontoret nå ligger i Hong Kong. I PATTAYA: Markedssjef Anita Svendheim tilbringer fortsatt mest tid i Pattaya, selv om hovedkontoret nå ligger i Hong Kong. Foto: Dag A. Ekeberg
1. februar 2017

New Nordic ekspanderer raskt

Skrevet av 
[ annonse ]

Firmaet som ble startet i Pattaya for 7,5 år siden har det siste året lansert flere nye prosjekter både i og utenfor Thailand. De ønsker flere barnefamilier og vil gi kjøperne større valgmulighet. Hovedkontoret for New Nordic er av praktiske grunner blitt flyttet til Hong Kong, opplyser markedssjef Anita Svendheim.

 

Hovedkontoret til New Nordic ligger nå i Hong Kong, der også mange av firmaets samarbeidspartnere holder til. Det er likevel i Pattaya at den største aktiviteten er. Der er det 54 prosjekter, og det har vært en stor byggevirksomhet de siste årene. Dette vil avta etter hvert, til glede for beboerne.

Firmaet vil «selge mer enn betong» og lanserer nå New Nordic Samfunn, som er små ferielandsbyer der gjestene skal ha alt de trenger på dørstokken, fra renhold og datasupport til arrangementer og restauranter. I Thailand skal dette utvikles i Pattaya, Phuket, Chumphon og på Koh Samui.

 

Hovedkontor til Hong Kong

Anita Svendheim (24) er datter av grunnlegger Kurt Svendheim og har jobben som markedssjef for New Nordic Group. Hun sier om flyttingen av gruppens hovedkvarter til Hong Kong:

–  I siste del av 2016 har mer av vår internasjonale virksomhet blitt flyttet til Hong Kong, og det har egentlig skjedd naturlig ettersom vi har fått flere og flere prosjekter også utenfor Thailand.

[ annonser ]

Hun legger til at Pattaya ikke er blitt mindre viktig, og at kontorer for driften i Thailand fortsatt ligger der.

– Hva var årsakene til at dere valgte Hong Kong?

– Grunnen til at hovedkontoret for vår internasjonale virksomhet flyttet til Hong Kong er mest av praktiske grunner. Flere av våre samarbeidspartnere har kontorer i Hong Kong, og da gjør det den daglige driften av New Nordic International mer effektiv. Dette kontoret blir et samlingspunkt for alle våre destinasjoner, når vi i 2017 også starter å utvikle prosjekter i Bali og Kambodsja.

Svendheim forklarer at forretningsdriften er delt i to. New Nordic Group er et thailandsk firma som fokuserer på prosjektene i Thailand, mens New Nordic International er registrert i Hong Kong og jobber med prosjekter utenfor Thailand. 

 

Utvikler ferielandsbyer

– Hva er årsaken til den raske ekspansjonen det siste året? Er det stor pågang av potensielle kjøpere som liker leiegarantien på ti prosent?

– Det er flere grunner til den raske ekspansjonen. Vi har flere og flere investorer som kjøper med vår leiegaranti på 10 prosent, men vi har også stadig mer fokus på andre sider av vårt New Nordic-konsept. Vi har jobbet mer for å utvikle våre «New Nordic Samfunn» til å bli attraktive små ferielandsbyer der våre gjester skal ha alt de trenger på dørstokken, fra ukentlig vask av leilighet og IT-support fra våre eksperter til arrangementer og større fokus på å videreutvikle våre restauranter.

Svendheim sier at satsingen har ført til at de nå har flere som vil kjøpe for å bo, og at de leier ut stadig mer til langtidskunder.

 

Bali og Kambodsja

– Hvor langt i prosessen er man kommet når det gjelder prosjektene utenfor Thailand?

– Per i dag har vi salgskontorer på Bali og i Vietnam som er åpne daglig. New Nordic har allerede kjøpt en tomt på Bali, og våre arkitekter og designere er i disse dager i ferd med å ferdigstille tegningene for det som vil bli vår «New Nordic Bali Water World». Dette prosjektet vil bli lansert i første halvdel av 2017. Like etterpå vil vi lansere et prosjekt i Sihanoukville i Kambodsja.

– Tilbringer du og din far mest tid i Hong Kong nå, eller er det fortsatt Pattaya som tar mest tid?

– Pappa tilbringer nå mesteparten av tiden i Hong Kong, og i Bali for å følge oppstarten av vårt helt nye prosjekt her. Jeg er fortsatt mest i Pattaya.

 

Pattayas rykte

Svendheim sier at da New Nordic begynte å satse på thaidestinasjoner andre steder enn Pattaya lanserte de også to nye konsepter – «New Nordic Water World» og «New Nordic Villas». Håpet er å tiltrekke seg flere nye kjøpere, fra barnefamilier til personer som ønsker et større feriehjem i Thailand.

– En annen fordel med å utvide til nye destinasjoner er at Pattaya ofte har et spesielt rykte i Norge og Skandinavia, sier Svendheim, som legger til at ryktet ofte etter hennes mening er ufortjent.

– Det at vi nå kan tilby leiligheter i mange forskjellige deler av Thailand gjør at vi har mye mer variasjon å tilby våre kunder. Vi håper at ekspansjonen til Bali og Kambodsja kan forsterke dette.

 

Ferdigstillelse i Pattaya

– Vi skrev 1. desember 2015  at dere hadde 54 prosjekter i Pattaya. Hvor mange er det nå?

– Vi ligger fremdeles på 54 prosjekter her i Pattaya. Vi har lansert flere prosjekter som blant annet Club 4 og Club 5, men vi har også tatt ned flere bygg som vi tidligere hadde for å sette opp disse prosjektene. I løpet av året skal prosjektene Marcus 2 og 3 og Castle 1 og 2 stå ferdig, og det gleder vi oss veldig til. Vi har hatt år med mye konstruksjon, men nå ser vi frem mot at dette blir en flott ferielandsby for folk fra alle land.

 

Mange franske kjøpere

– I desember 2015 skrev vi at det var flest franskmenn blant kjøperne. Er det tilfellet fortsatt?

– Fordelingen mellom nasjonalitetene er mye den samme. Franskmenn utgjør fortsatt den største gruppen av kjøpere, og vi ser omtrent samme antall solgte leiligheter til nordmenn som tidligere år. Vi håper å se en økning av norske kjøpere når vi nå også tilbyr prosjekter utenfor Pattaya. Vi ser også en økning i kjøpere fra Kina og Russland, og vi opplever mer interesse fra Amerika.

 

Kinesere og russere

– Er dere blitt rammet av myndighetenes innstramninger overfor kinesiske Zero Dollarturer?

– Her på New Nordic har vi alltid kunder fra mange ulike nasjonaliteter. Noen kommer i grupper, andre kommer på individuell familieferie. Dette har gjort at vi ikke påvirkes mer enn nødvendig om det er et krakk i et marked. Vi er også heldige som har eget eventsteam, restauranter, reisebyråer og andre deler av konsernet som gjør at vi har flere ben å stå på.

– Hvordan er det med det russiske markedet nå?

– Russerne har siden krakket kommet mer og mer tilbake. De er ikke tilbake i lik grad som tidligere, men vi opplever en positiv trend. Vi ser også at russerne starter å reise mer individuelt.

 

– Frustrert over media

Anita Svendheim er frustrert over norske mediers omtale av Pattaya. Hun synes det er trist at media skal fokusere på det som «selger lett» på forsidene, istedenfor å gi et ærlig og nyansert inntrykk av byen.

– Pattaya har et rykte på seg som en «ufin» by der alle reportasjer dreier seg om det som skjer i noen få deler av Walking Street. Jeg synes dette er veldig ufortjent for en by som Pattaya, som per i dag er en av de største byene i Thailand og kan tilby et helt unikt mangfold.

Svendheim trives selv i Walking Street: – Der er det også flotte sjømatrestauranter og min absolutt favoritt indiske restaurant, og jeg og vennene mine går gjerne dit for å høre på live musikk i helgene.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2017 – 1. februar 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)