[ annonse ]
I fengsel for proforma homofilt ekteskap
17. mai 2018

I fengsel for proforma homofilt ekteskap

Skrevet av 
[ annonse ]

En 27 år gammel nordmann bosatt i Egersund giftet seg i oktober 2016 med en thailandsk mann med det formålet at mannen skulle bli norsk statsborger. Nå er 27-åringen i Dalane tingrett dømt til 45 dagers ubetinget fengsel og en bot på 55.000 kroner for brudd på utlendingsloven.

 

27-åringen hadde tidligere en kollega som var gift med en thailandsk dame. Det var via denne damen han ble rekruttert til å inngå et proforma ekteskap. Han oppga i retten at han ikke hadde noen følelsesmessig tilknytning til den thailandske mannen. Det fremgår av rettspapirene at han ble anmeldt for forholdet av UDI.

 

Betalingen skulle være 300.000 kroner, halvparten før ekteskapet og halvparten etter at den thailandske mannen fikk norsk statsborgerskap.

 

Botens størrelse ble diskutert litt frem og tilbake i rettspapirene. Mannen skal ha mottatt 110.000 kroner av de 150.000 han ble lovet i starten. Han har imidlertid hatt utgifter, som skal ha vært 50.000 kroner til de som arrangerte ekteskapet – hvis identitet ikke fremgår i rettspapirene – samt 6000 kroner for å sende den thailandske mannen tilbake til Thailand.

 

Denne forbrytelsen foregikk i vinnings hensikt, så normalt skal hele gevinsten inndras, slik påtalemyndighetene foreslo. Dette gjelder på grunn av allmennpreventive hensyn. Men retten halverte altså beløpet til 55.000 kroner, grunnet at den domfelte er arbeidsledig og har dårlig økonomi, samt at han tilsto forholdet og at det er liten sannsynlighet for gjentakelse av forbrytelsen. 

(© Thailands Tidende 17. mai 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)