[ annonse ]
1. juli 2018

Lederartikkel: Folket vil ha Airbnb

Skrevet av 
[ annonse ]

En rettssak i Hua Hin har fått utlendinger til å stille spørsmålstegn ved om de fortsatt kan bruke Airbnb på leie og utleie av hus og leiligheter i Thailand. Thaiene på sin side virker isteden å trekke på skuldrene, og fortsetter som om intet var skjedd. De lar seg ikke skremme av en domsavgjørelse og bøter på noen tusen baht. 

 

Det eksisterende hotellovverket egner seg ikke så godt i dagens samfunn. Vi får anta at det er årsaken til at vi ikke har sett noen større politiaksjoner mot de som leier ut hus og leiligheter via Airbnb. En annen grunn kan være at det er så mange som er involvert i dette at det er tilnærmet umulig å kontrollere.

 

Mange byer – og noen land – rundt om i verden har vedtatt eget lovverk for å regulere Airbnb, slik vi skriver i dagens utgave. Kanskje blir det også løsningen i Thailand. Men mange velstående thaier vil ha et ord med i laget. De har investert store summer i leiligheter som de nå leier ut på korttidsleie. Uansett har delingsøkonomien kommet for å bli, også i militærdiktaturer.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2018 – 1. juli 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)