[ annonse ]
Sjømannsprest Ragnvald Seierstad har diplomatpass. Her er han flankert av generalsekretær Ørnulf Steen (tv.) og biskop i Bjørgvin Halvor Nordhaug under innvielse av den nye kirketomta i januar 2017. Sjømannsprest Ragnvald Seierstad har diplomatpass. Her er han flankert av generalsekretær Ørnulf Steen (tv.) og biskop i Bjørgvin Halvor Nordhaug under innvielse av den nye kirketomta i januar 2017. Foto: Dag A. Ekeberg
28. mars 2019

Får fornyet diplomatpass og får beholde alle diakonene

Skrevet av 
[ annonse ]

Sjømannskirken i Pattaya har problemer med å få nok arbeidstillatelser til sine norske diakonale medarbeidere. Nå får de unntak fra UDs regler, slik at sjømannspresten fortsatt får diplomatpass. Det hjelper både på arbeidstillatelsene og sikkerheten i kontakt med myndigheter og politi.

 

6. februar i år søkte Sjømannskirken Utenriksdepartementet (UD) om fortsatt utstedelse av diplomatpass til stillingen som sjømannsprest i Pattaya. Utenriksdepartementet endret regelverket for utstedelse av offisielle pass i november 2017, og sjømannsprester var ikke lenger med i ordningen.

 

Dagens sjømannsprest Ragnvald Seierstad har diplomatpass. Han slutter i stillingen 30. september, og kirken har nå fått bekreftet fra UD at også arvtakeren vil få et slikt tjenestepass.

 

Kirken i Pattaya får kun tre arbeidstillatelser av myndighetene, og alle tre er benyttet til diakonale medarbeidere. Hvis sjømannspresten mister sitt diplomatpass, må en av de tre tillatelsene gå til ham, med påfølgende reduksjon i det oppsøkende arbeidet kirken gjør overfor nordmenn i Thailand. De har bl.a. i snitt for tiden 500 sykebesøk og 430 sosialsaker pr år.

Arbeidstillatelsene utstedes til organisasjonen  Church of Christ in Thailand, som er en paraplyorganisasjon for kristne organisasjoner i landet.

 

[ annonser ]

Generalsekretær Ørnulf Steen opplyser i søknaden til UD at diplomatpasset er en trygghet når presten er på reise for å besøke nordmenn, inkludert fengselsbesøk. Passet har også vært til hjelp i konkrete situasjoner overfor politiet. På spørsmål fra oss om en utdyping av dette, svarer Steen at kirken ikke ønsker noe fokus på dette.

 

– Ville dere hatt flere diakonale medarbeidere hvis dere kunne fått flere arbeidstillatelser? 

– Slik vi ser det i dag ville vi ikke det. Men både økning av og reduksjon i ressurser vurderes fortløpende i alt vårt arbeid rundt omkring i verden, svarer generalsekretær Ørnulf Steen, som er meget glad for at de ikke mister en diakonal stilling i Pattaya nå.

 

Det trakk i langdrag med svar fra UD på søknaden fra 6. februar, så 20. mars tok Thailands Tidende kontakt med UD for å høre hvor saken lå. Dagen etter var svaret på plass, og det var altså et positivt svar for kirkens vedkommende.

 

Dagens sjømannsprest Ragnvald Seierstad startet i jobben i januar 2014, og vil ha hatt stillingen i hele fem år og ni måneder når han går av.

En viktig ting Seierstad har hatt ansvaret for i sin periode i Pattaya er planlegging og bygging av ny sjømannskirke. Bygget er nå reist – et par hundre meter nord for dagens kirke – og det nærmer seg åpning til sommeren.

(© Thailands Tidende 28. mars 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)