[ annonse ]
I dag er det kun meldt om ni nye smittetilfeller. I dag er det kun meldt om ni nye smittetilfeller. Kilde: Thailandske myndigheter. Ill: TT
27. april 2020

Unntakstilstand og flyforbud fra utlandet forlenget til 31. mai

Skrevet av 
[ annonse ]

Med kun ni nye smittetilfeller i dag ble det likevel vedtatt å forby all turisme fra utlandet i en måned til. Innenlands løsnes det opp noe, og friluftsrestauranter kan åpne igjen om en uke.

 

Oppdatering (28. april kl. 13.00): Regjeringen har ombestemt seg. Helligdagene i mai måned blir likevel ikke avlyst.

 

Covid-19-kommiteen med statsminister Prayuth Chan-ocha som leder bestemte i dag at unntakstilstanden skal forlenges med en måned, slik mange hadde forventet. Portforbudet mellom kl. 22 og 04 fortsetter også. Offentlige helligdager i mai blir avlyst (oppdatering: De blir ikke avlyst).

 

Samtidig har luftfartsmyndighetene (Civil Aviation Authority of Thailand – CAAT) nettopp kunngjort (thai) at flyforbudet forlenges til ut mai måned. Det dreier seg om flyvninger inn til Thailand, og det blir kun lovlig for repatriering av thaier, cargo, nødsendinger etc. Ordinære flyvninger blir ikke tillatt.

 

Det er i tråd med myndighetenes utspill om at turismen fra utlandet ikke er det første som åpner opp igjen i Thailand. Så gjenstår det å se om det vil åpne igjen 1. juni.

[ annonser ]

 

Noen flysepskaper, inkludert Air Asia og Lion Air har sagt at de er klare til å fly – i hvert fall innenlands – fra 1. mai.

 

Virustiltakene vil gradvis lettes rundt om i de ulike provinsene selv om unntakstilstanden fortsetter. Det er hintet om at man skal benytte seg av antall dager siden siste registrerte smittetilfelle for å bestemme hvilke provinser som kan åpne.

 

LES: Nulltoleranse for Covid-19 kan koste Thailand dyrt

 

I Pattaya i dag er det allerede flere butikker enn forrige uke som er åpne. Det inkluderer elektriske forretninger og byggevareforretninger. På Tesco Lotus i dag var det ikke lenger bare matvarer å få kjøpt, men også avdelingene for klær og elektriske varer var åpne.

 

Alkoholforbud er noe som hittil har vært opp til guvernørene i de ulike provinser å håndtere. Det gjenstår å se om sentralmyndighetene har noe de skulle ha sagt om dette, eller om det blir en gradvis oppheving rundt om i de ulike provinsene.

 

Ellers meldte en talsmann for regjeringen nettopp på TV at de planlegger å la restauranter i friluft åpne igjen om en uke, altså 4. mai. 

 

Hva slags typer virksomheter som kan få lov å åpne i mai måned skal diskuteres videre på et møte i morgen.

 

Disse vedtakene kom samtidig som smittetallene for første gang krøp under ti. Det var ni nye tilfeller i dag pluss ett dødsfall. Totalt antall dødsfall er nå 52. Totalt antall registrerte smittetilfeller er 2931. 2609 av disse er allerede friskmeldt.

(© Thailands Tidende. 27. april 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)