[ annonse ]
Orakelet svarer: Datter låner bort bilen min, hva kan skje? Illustrasjonsfoto: Krittaya, Wikimedia Commons
17. juni 2020

Orakelet svarer: Datter låner bort bilen min, hva kan skje?

Skrevet av 
[ annonse ]

Jeg eier både bil og motorsykkel i Thailand. De er registrert i mitt navn. Dersom min thaikone eller datter låner disse bort til noen og noe går galt, hva skjer da? Hva om vedkommende ikke har førerkort?

Vennlig hilsen ‎K. J.

 

Svar: Sjekk polisen

 

Det er et aktuelt spørsmål i disse virustider, da mange nordmenn er i Norge – etter råd fra UD – mens kjøretøyene de eier er i Thailand hos ektefeller, samboere eller venner. 

 

Normalt gjelder bilforsikring i Thailand uansett hvem som er sjåfør, men det er også mulig å spesifisere hvem som har lov å kjøre bilen. Da kan du få redusert premie, f.eks. hvis du spesifiserer at kun du og din kone skal kjøre bilen.

 

[ annonser ]

Du bør sjekke hva din polise sier på dette punktet. Noen poliser har slik spesifikasjon, men tillater også at andre kjører bilen – da med en høyere egenandel hvis det skjer en ulykke.

 

Så har man det tilfellet at bilen ble kjørt ulovlig, f.eks. uten gyldig førerkort. Det forsikringsselskaper opplyser på sine websider er at forsikringen da ikke gjelder.

 

Mange ville nok rådet deg til å forby kone og datter å låne bort kjøretøyene. Det er du som står som eier, og det kan fort dukke opp problemer som vil komme tilbake til deg når du returnerer til Thailand.

 

Og hvis de skal lånes bort, så må de forvisse seg om at vedkommende kjører lovlig, dvs. ikke er under alkoholpåvirket tilstand og har førerkortet i orden.

 

Du har den muligheten å melde kjøretøyet stjålet hvis det er lånt bort uten din viten og vilje. Men da kan jo fort familiemedlemmet som har lånt bort kjøretøyet havne i problemer. 

(© Thailands Tidende. 1. juni 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)