[ annonse ]
Testingen i Samut Sakhon vil bli økt ytterligere. Testingen i Samut Sakhon vil bli økt ytterligere. Foto: Covid-komiteen
24. januar 2021

Massetesting kommende uke

Skrevet av 
[ annonse ]

Regjeringen advarer om økning i registrert smitte kommende uke, grunnet storsatsing på proaktiv testing. I dag gikk smittetallene litt opp, men det var kun tre tilfeller utenfor Bangkok og de tre Samut-provinsene.

 

Det er Samut Sakhon som er hovedfokus for den nye satsingen på testing, men andre provinser er også bedt om å øke testing, spesielt provinser i nærheten av Bangkok og de fire andre provinsene som er merket som «mørkerøde», Chonburi, Rayong, Chantaburi og Trat.

 

Mange helsearbeidere fra ulike deler av landet er innkalt for å hjelpe til med testing i Samut Sakhon. Denne provinsen har et stort antall fabrikker, ikke minst innen sjømatprodukter. De aller fleste fabrikkene er små med bare en håndfull eller noen titalls arbeidere. 

 

Hittil har myndighetene funnet ca. sju prosent smitte blant den proaktive – oppsøkende – testingen de har gjort i provinsen. Derfor advares det nå om at smittetallene neste uke kan bli høye.

 

Thailands Tidende

[ annonser ]

Det er kun visse distrikter i Samut Sakhon som er sterkt rammet, nærmere bestemt de røde, hvor mer enn 10 prosent av de testede har vært positive. I de grønne distriktene er det ikke påvist smitte. (Faksimile: Covid-komiteen)

 

Planen er å test ti tusen mennesker i Samut Sakhon hver dag neste uke. Hvis tidligere prosentandel er gyldig, kan det bli noe ala 700 smittetilfeller fra proaktiv testing pr dag.

 

Men det kan også bli færre, siden myndighetene antas å ha testet de mest utsatte områdene først, samt at folk som har hatt viruset uten å ha hatt symptomer nå kan være kvitt viruset.

 

Som Thailands Tidende har rapportert (link under), så er det en utbredt misforståelse av Thailand tester for lite. Ifølge WHO er Thailand blant de beste landene når det gjelder testing, målt som andelen av tester som er positive.

 

LES: Den store misforståelsen: Nei, Thailand tester ikke for lite (11. januar 2021)

 

I Chonburi gikk myndighetene i dag ut med en oppfordring (på thai) til folk om å teste seg. Det gjelder alle distriktene i provinsen, og man kan henvende seg på distriktskontorene. Det står imidlertid skrevet at dette kun gjelder folk som har luftveiseproblemer som likner det som stammer fra Covid, så i praksis er det samme reglene som før når det gjelder testing. Forskjellen er at tester nå er lettere tilgjengelig. 

 

Chonburi er en av de fire «mørkerøde» provinsene på østkysten. Disse provinsene har hatt minimalt med smitte den siste tiden, så det kan bli en omklassifisering av provinser når neste fase av smittetiltakene starter 1. februar. 

 

Pattaya rapporterte også i dag null smitte, og det ble da niende dagen på rad:

 

LES: Pattaya: Null smitte, håper på åpning 1. februar (23. januar)

 

Thailands Tidende

Antall nye registrerte smittetilfeller pr dag fra 20. desember til i dag. Tilfeller fra proaktiv testing er ikke medtatt. (Kilde: Covid-komiteen)

 

Det var i dag meldt om 198 smittetilfeller totalt. 73 stammer fra oppsøkende testing – 72 i Samut Sakhon og 1 i Rayong. 118 tilfeller stammer fra folk som selv har henvendt seg til myndighetene for å bli testet. 76 av disse var i Samut Sakhon, 21 i Bangkok, 12 i Samut Prakan og 7 i Samut Songkhram. Ut over det var det ett tilfelle i hver av provinsene Nonthaburi og Ratchaburi.

 

I praksis betyr dette at det kun var tre tilfeller utenfor Bangkok og de tre naboprovinsene hvis navn alle starter med Samut. 

(© Thailands Tidende. 24. januar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)