[ annonse ]
En test på 24 steder i Bangkok via programmet AiMask fant at 98,07% brukte munnbind korrekt og 1,15% brukte det feil. En test på 24 steder i Bangkok via programmet AiMask fant at 98,07% brukte munnbind korrekt og 1,15% brukte det feil. Illustrasjon: Covid-komiteen
7. februar 2021

Finner stadig færre smittede, 99 prosent bruker munnbind

Skrevet av 
[ annonse ]

Massetesting for Covid-19 pågår fortsatt i Samut Sakhon og Bangkok, men de finner stadig færre smittede. Overvåkningskameraer i Bangkok viser at over 99 prosent bruker maske.

 

Myndighetene har i flere uker testet oppimot ti tusen personer pr dag i Samut Sakhon. På pressekonferansen i dag ble det opplyst at det i løpet av 24 timer i går ble funnet 95 smittetilfeller via denne proaktive testingen. I starten lå antallet på rundt 700–800 pr døgn. Det tallet har gått jevnt nedover.

 

Det blir diskutert hvor lenge de skal holde på med denne testingen, som er en dyr operasjon fra myndighetenes side. I utgangspunktet skal testingen foregå ut februar måned.

 

Smitten er å finne i fabrikker som har ansatte fra Myanmar, og det jobbes kontinuerlig med å sikre at smitten ikke sprer seg ut fra disse miljøene. Noen fabrikker er blitt «hermetisk lukket», slik at de ansatte også tilbringer tiden utenom arbeidstiden på fabrikkområdet.

 

Når det gjelder de fabrikker som ikke har plass til å huse arbeiderne, så blir de ansatte busset til sine forlegninger, og må oppholde seg der resten av døgnet.

[ annonser ]

 

Det er Mueang-distriktet i Samut Sakhon som er hardest rammet. Der har de siden starten funnet over 7000 smittetilfeller på fire av de største fabrikkene.

 

Det har vært frykt for at nabodistriktene i Bangkok også skulle få en tilsvarende bølge, men der er det mye mindre smitte. De har pr i dag testet 13192 arbeidere i 118 fabrikker, og funnet kun 54 smittetilfeller.

 

Noe av smitten i Bangkok stammer fra festlige lag, hvor myndighetene har sagt at spesielt fire slike private tilstelninger har ført til smittespredning. Uansett er smitten veldig lav i en by med 11 millioner mennesker.

 

I dag ble det rapportert om totalt 237 smittetilfeller. 12 av disse kom fra karantenehoteller, mens 112 kom fra proaktiv, oppsøkende testing, og 113 fra personer som selv oppsøkte myndighetene.

 

Totalt var det altså 225 innenlands smittetilfeller, hvorav 202 i Samut Sakhon og 17 i Bangkok. Grenseprovinsen Tak meldte om fem tilfeller. Ut over dette var det ett tilfelle i Samut Sakhon.

 

Det ble i dag også gitt ut informasjon om maskebruken, som ligger veldig høyt i Thailand.

 

Det er utviklet programvare innen kunstig intelligens som analyserer bildene fra overvåkningskameraer på 24 steder i 18 distrikter i hovedstaden.

 

Siste uke ble det rapportert at hele 98,07 prosent av de som passerte kameraene hadde på seg maske. Ytterligere 1,15 prosent hadde maske men brukte den feil, mens kun 0,78 prosent ble observert  helt uten noe form for munnbind.

 

Programmet de benytter heter AiMask. Det fant at distriktet Don Mueang var dårligst til å bruke maske, med 94 prosent maskebruk.

(© Thailands Tidende. 7. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)