[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse, med pressetalsmann Taweesin Visanuyothin. Fra dagens pressekonferanse, med pressetalsmann Taweesin Visanuyothin.
19. mars 2021

Slutt på karantenen 1. oktober, reduksjon fra 1. april

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter dagens møte i «Den store covid-komiteen», ledet av statsministeren, blir det opplyst at Thailand vil droppe karanteneordningen fra og med 1. oktober.

 

De regner da med at ca. 70 prosent av befolkningen er vaksinert, og risikoen fra coronaviruset er betydelig redusert.

 

Fra og med 1. april blir karanteneordningen redusert til 10 dager, som i praksis betyr 12 dager og 11 netter. Det blir også mer frihet i karantenen. Man kan benytte fitness-rom, og basseng, samt at man kan handle varer fra utsiden og få dem levert på rommet.

 

Unntaket er personer som kommer fra land med utbredelse av muterte virus. Vi venter på detaljer om dette.

 

Personer som er vaksinert mot viruset vil kunne få karantene på 7 dager, altså i praksis 9 dager og 8 netter.

[ annonser ]

 

Tiden fremover er delt i tre perioder, fra 1. april, fra 1. juli og fra 1. oktober. Etter 1. juli økes friheten ytterligere, og man kan benytte restaurant og massasjetilbud på karantenehotellet.

 

Fra og med 1. oktober oppheves karanteneordningen, men pressetalsmann Taweesin Visanuyothin sier at det kan komme unntak, spesielt fra land hvor muterte virusvarianter er utbredt.

 

En opphevelse i oktober er noe mange norske thailandsfarere har ventet på, for da kan de planlegge å ta en ferie igjen i Thailand kommende vinter. Det har vært skrevet mye om karanteneordningen, men først i dag har altså landets statsminister bekreftet at han vil oppheve den i oktober.

 

Songkran-festivalen blir sterkt redusert i år, det blir forbud mot vannkasting. Myndighetene oppfordrer folk til å gå tilbake til den tradisjonelle songkran-feiringen. De oppfordrer til å ikke drikke alkohol under den fem dager lange høytiden i april. Spesielle alkoholforbud blir imidlertid opp til den enkelte provins å vedta.

 

Unntakstilstanden vil bli forlenget for 11. gang, frem til 31. mai

(© Thailands Tidende. 19. mars 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)