[ annonse ]
Nye registrerte smittetilfeller i Thailand fra 1. til 24. april. Nye registrerte smittetilfeller i Thailand fra 1. til 24. april. Kilde: Helsedepartementet
24. april 2021

Sterk smitteøkning – mest i Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter at smittetallene virket å ha stabilisert seg på ca. 1500 pr dag, har de plutselig gått opp de to siste dagene. Dagens tall er 2839.

 

Myndighetene forklarer at det tar litt tid å få sammenstilt tallene, siden noen folk kan være registrert flere ganger, derfor kan det tenkes at økningen i virkeligheten har skjedd over flere dager.

 

Uansett var det meldt om hele 1582 nye tilfeller i Bangkok i dag, mot 740 i går og 446 dagen før. Så over halvparten av dagens rapporterte smittetall stammer fra hovedstaden.

 

Likevel er det naboprovinsen Nonthaburi som nå vedtar de strenge tiltakene. De hadde 96 nye tilfeller i dag. Guvernøren har gått ut og oppfordret folk til å holde seg hjemme mellom kl. 21 og 04, og vil gi de som ikke bruker maske en bot på 20.000 baht.

 

Sentralmyndighetene poengterte for noen dager siden at guvernører ikke har myndighet til å vedta portforbud, så det må antas at de som beveger seg utendørs ikke vil bli arrestert.

[ annonser ]

 

Det er for øvrig flere provinser som nå vedtar påbud med munnbind. De som er nevnt av Covid-komiteen er Surat Thani, Kanchanaburi, Yala, Trang, Naratiwat og Songkhla, men slike vedtak dukker opp raskt, så det kan være flere. 

 

Myndighetene opplyser at de ikke har noen planer om strengere tiltak på landsbasis, men kanskje mer målrettede tiltak der det er mye smitte, hvis smitten fortsetter å øke.

 

Smitteøkningen rundt om i landet antas i stor grad å stamme fra reisevirksomhet over Songkran-høytiden.

(© Thailands Tidende. 24. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)