[ annonse ]
Statsministeren tillater lettelser i Bangkok og Pattaya Faksimile: Statsministerens facebookside.
14. juni 2021

Statsministeren tillater lettelser i Bangkok og Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Fra og med i dag kan svømmebassenger igjen åpne i Pattaya. Massasje kan åpne både i Bangkok og Pattaya, men kun fotmassasje.

 

Det er statsminister Prayuth Chan-ocha selv som har videreformidlet de nye åpningsbestemmelsene for Bangkok på sin facebookside (på thai).

 

Det er fem aktiviteter som får åpne igjen, nemlig offentlige parker, fotmassasje, skjønnhetssalonger, tatoveringssteder og museer

 

1. juni ønsket myndighetene i Bangkok å åpne opp mer, men sentralmyndighetene representert ved statsministeren nektet. Det er nok årsaken til at han denne gangen går i spissen med å informere om åpningen. Men han presiserer at økt smitte kan føre til stengning igjen.

 

I samme melding fra statsministeren står det også at «sandbox»-løsningen for å åpne Phuket opp for vaksinerte turister går av stabelen som planlagt 1. juli. Det er imidlertid nå krav om å oppholde seg på øya i 14 dager før man kan dra andre steder.

[ annonser ]

 

Opprinnelig var kravet sju dager, og forretningsdrivende på øya har uttalt i pressen at mange utlendinger har droppet opphold på bakgrunn av de endrede kravene.

 

Pattaya har hatt lite smitte den siste måneden, slik Thailands Tidende har rapportert. De fleste smittetilfeller i Chonburi har vært i provinshovedstaden og i Sriracha, og det dreier seg nesten utelukkende om fabrikker.

 

LES: Lite smitte i Pattaya, strender åpne, utelivet stengt (5. juni)

 

For tiden ligger det rundt ti nye smittetilfeller pr døgn i Banglamung-distriktet – som i praksis er Pattaya.

 

Provinsmyndighetene vedtok før helgen at fra i dag 14. juni kan flere aktiviteter åpne i Chonburi. Statsministeren hadde tydeligvis ingen innvending mot dette. Følgende aktiviteter kan nå åpne i Chonburi:

 

Massasjesalonger (kun fotmassasje), svømmebassenger, vannparker, treningssentre og visse idrettsarrangementer. Det er også tillatt med møter med inntil 50 deltakere.

 

Det presiseres at massasjesalonger må overholde reglene inkludert rapporterer hvor lenge en kunde har hatt massasje.

 

Vi observerte flere massasjesalonger i Pattaya og Jomtien som åpnet igjen i dag. Så gjenstår det å se om det i praksis kun er fotmassasje som tilbys. 

 

Det har vært klager over at svømmebassenger har vært stengt i provinsen i halvannen måned. Dette virker absurd på en del kommentatorer, siden condoene nå har unormalt få beboere, og vitenskapen for lengst har fastslått at viruset ikke smitter via vannet i svømmebassenger.

(© Thailands Tidende. 14. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)