[ annonse ]
Phuket skal åpne igjen Phuket skal åpne igjen Foto: Dag A. Ekeberg
18. juni 2021

Fortsatt ikke noe uteliv, Phuket forbereder seg på åpning 1. juli

Skrevet av 
[ annonse ]

Det blir ny smitteinndeling fra og med mandag, men det skjer få lettelser. Utelivet skal fortsatt være stengt over hele landet, inkludert i Phuket, som skal åpne opp for turister.

 

Oppdatering (19. juni kl. 03.00): Myndighetene har opplyst at alkoholsalg på restauranter blir tillatt i de provinsene med minst smitte, nærmere bestemt 53 Gule provinser.

 

Fra og med mandag 21. juni kan restauranter i Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani og Samut Prakan holde åpent frem til kl. 23 med 50 prosent kapasitet på sitteplasser. I resten av landet kan de ha 100 prosent kapasitet.

 

Landet blir delt opp i fire typer smittesoner (se kart under), mørkerød (de fire ovennevnte provinsene), rød, oransje og gul, men virustiltakene er ganske like for alle provinsene. Utelivet er fortsatt beordret stengt over hele landet.

 

Når det gjelder karantene, så blir det slutt på gratis karantene for hjemvendende thaier fra og med 1. juli. Karantenesystemet for utlendinger forblir det samme, med unntak av de provinsene som etter hvert skal inn i «Sandbox»-systemet.

[ annonser ]

 

Phuket skal bli Sandbox fra 1. juli. Det betyr at utenlandske turister som har hatt to vaksinedoser av godkjente vaksiner senest 14 dager før ankomst slipper karantene. De må imidlertid oppholde seg i Phuket i 14 dager og bli testet for Covid tre ganger før de kan reise til andre provinser. I tillegg må de ha hatt en negativ Covid-test senest 72 timer før ankomst. 

 

Øyene Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i Surat Thani-provinsen skal også med det første åpne opp etter Sandbox-prinsippet, ble det opplyst i dag.

 

Både Phuket og Surat Thani er klassifisert som gule soner.

 

Talsmann for Covid-komiteen Taweesin Visanuyothin sa at regjeringen planlegger å tildele minst 5 millioner doser til Bangkok og har som mål at minst 70 prosent av Phukets innbyggere skal være fullvaksinert innen utgangen av juli.

 

Regjeringen kunngjorde et nytt mål om å skaffe 150 millioner doser vaksine innen 2022, hvor avtaler om 105,5 millioner doser hittil skal være sikret. For å oppnå målet planlegger regjeringen å kjøpe ytterligere 28 millioner doser Sinovac og 22 millioner doser med andre COVID-19-vaksiner, avhengig av effektstudier.

Thailands Tidende

(© Thailands Tidende. 18. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)