[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse, med talsmann Taweesin Visanuyothin Fra dagens pressekonferanse, med talsmann Taweesin Visanuyothin
28. juni 2021

Store smittetall på fabrikker, strengere tiltak i ti provinser

Skrevet av 
[ annonse ]

Det ble i dag rapportert om 5406 nye smittetilfeller, som er det høyeste hittil i pandemien, når man ser bort fra smitte i fengsler. Ti provinser får fra og med i dag strengere virustiltak.

 

Det er seks provinser rundt hovedstaden samt de fire sydligste provinsene som nå anses som det største problemet smittemessig.

 

Det dreier seg om Bangkok, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Songkran, Nakhon Pathom og Nonthaburi, samt de fire sydligste provinsene Yala, Pattani, Songkhla og Narathiwat. 

 

Her blir nå igjen restauranter beordret stengt, med unntak av take-away. Kjøpesentre må stenge kl. 21, og det er ikke lov med arrangementer for mer enn 20 mennesker av gangen.

 

I tillegg vil såkalte Worker Camps i disse provinsene bli stengt i 30 dager, med kompensasjon fra myndighetene.

[ annonser ]

 

Worker Camps er firmaer som lever av å levere arbeidstakere til de bedrifter som trenger dette. Det aller meste av smitten pr i dag er å finne her. Det er ofte trange boforhold, noe som gir smitten godt spillerom.

 

Arbeidstakere, både thaier og gjestearbeider, blir fraktet til dels lange strekninger over provinsgrenser til steder det er behov for arbeidskraft. Dette skal nå stoppes, og politiet vil sette opp sjekkpunkter på vegene i disse ti provinsene for å forsøke å hindre flytting av slik arbeidskraft.

 

Smitten i fengsler virker nå å være under kontroll, det ble rapportert om kun 9 tilfeller i dag. Innsatte skal også raskt få tilgang til vaksine, opplyste pressetalsmann Taweesin Visanuyothin i dag.

 

Vaksineringen går etter sigende etter planen, etter at Thailand kom sent i gang. Det er pr i dag gitt 9.147.000 doser. 2,6 millioner mennesker har fått to doser. Det er stort sett Sinovac og AstraZeneca som distribueres.

 

LES: UD vil ikke vaksinere nordmenn i Thailand (26. juni 2021)

 

Østkysten av Thailand var denne gangen ikke blant provinsene som fikk strengere tiltak. Chonburi rapporterte i dag om hele 390 smittetilfeller, etter en periode med relative små tall. 46 av tilfellene var i Banglamung (Pattaya), mens hele 206 tilfeller var oppdaget i Sriracha, i all hovedsak hos et firma kalt SPC.

(© Thailands Tidende. 28. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)