[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse med pressetalsmann Natapanu Nopakun. Fra dagens pressekonferanse med pressetalsmann Natapanu Nopakun.
30. juni 2021

Phuket åpner i morgen – 4909 personer har søkt om innreise

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene innrømmer at det er strenge krav for turister som nå vil komme til Thailand. Nordmenn er blant de 63 landene som kan søke.

 

Fire flyvninger ankommer Phuket i morgen 1. juli. De har ifølge pressetalsmann Natapanu Nopakun 249 personer ombord, og blir de første som kommer til Thailand under det såkalte Sandbox-programmet.

 

Det dreier seg om Qatar, Singapore Air, Etihad og ElAl fra Israel. Sistnevnte flyvning er nevnt som et godt eksempel, siden Israel er et land som har kommet veldig langt innen vaksinering. 

 

Planen er at tre øyer i Surat Thani-provinsen – Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan – skal åpne 15 juli.

 

Flere andre turiststeder har ønsket å komme inn under det samme programmet, ikke minst Pattaya og Hua Hin.

[ annonser ]

 

Dette avhenger av hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert på de ulike stedene.

 

I Chonburi, nærmere bestemt distriktet Banglamung (Pattaya), vet vi nå at folk helt ned i 30-års alder har fått bekreftet vaksinering i løpet av de nærmeste dagene. Myndighetene sier at 70 prosent av befolkningen snart skal være vaksinert.

 

Covid-komiteen har sine daglige pressekonferanser, og de sliter for tiden med å overbevise thaier om at det er trygt å åpne opp igjen turismen.

 

Ifølge en spørreundersøkelse fra NIDA med 1311 deltakere, gjort i perioden 22–25 juni, sier 73,5 prosent at de er uenig i avgjørelsen til regjeringen om å åpne opp landet for turisme.

 

Det dreier seg om Sandbox-programmene, men også den generelle beskjeden om at landet vil åpne opp igjen i midten av oktober uten noe krav om karantene. Det var statsministeren selv som opplyste dette i en tv-sending som gikk på alle de store kanalene.

 

Sandbox-programmet er blitt kritisert for å ha mange krav, som kan gjøre det lite interessant for turister.

 

Pressetalsmann Natapanu Nopakun uttalte følgende i dag:

– Det kan virke som en lang liste, men dette er første åpningen av landet, og vi må være forsiktige.

 

Det er 63 land som kvalifiserer for Sandbox-opplegget, Norge inkludert.

 

Kravene for innreise er et Certificale of Entry (COE), en negativ covid-test, maks. 72 timer før avreise, en helseforsikring som dekker inntil hundre tusen amerikanske dollar, en legeattest, samt en bekreftelse på at man har mottatt to doser av vaksiner godkjent av thailandske myndigheter. Siste dose må være tatt senest 14 dager før ankomst.

 

I tillegg skal turister laste ned to apper på telefonen, slik at myndighetene vet hvor de oppholder seg. De skal også ta to tester for Covid, på dag 6–7 samt dag 12–13.

 

Data fra kl. 09.00 i dag viste at 4909 personer hadde søkt om COE for ankomst til Phuket, ifølge pressetalsmannen.

 

På pressekonferansen ble Sverige nevnt spesielt, som et land hvor det var kommet mange henvendelser om reiser til Phuket. Svensker har vært blant de landene med fleste besøkende til Phuket i en årrekke.

(© Thailands Tidende. 30. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)