[ annonse ]
Daglige smittetall i 2021. Toppnotering og dagens tall er notert i rødt. Daglige smittetall i 2021. Toppnotering og dagens tall er notert i rødt. Kilde: Covid-komiteen/worldometers.info
31. august 2021

Virustallene peker rett veg

Skrevet av 
[ annonse ]

37,4 prosent nedgang i smittetallet lover godt, og Thailand setter ny rekord i vaksinering for tiden. Det er imidlertid delte meninger om Phuket Sandbox.

 

Siste døgn rapporterte myndighetene om 14.666 nye smittetilfeller. Det er hele 37,4 prosent lavere enn toppnoteringen fra 13. august på 23.418 tilfeller.

 

Antall friskmeldte er høyere enn antall nye smittede. Siste døgn ble det meldt om 19.245 friskmeldte.

 

Også dødstallene viste en nedgang i dag. For første gang på 14 dager var det meldt om under 200 døde siste døgn, nærmere bestemt 190.

 

Thailand passerte hundre covid-dødsfall først i april i år. Totalt er det nå meldt om 11.589 dødsfall.

[ annonser ]

 

Antall administrerte vaksinedoser øker for tiden. I går, mandag 30. august, ble det rapportert om 817.342 administrerte doser. For første gang er det flere som fikk sin andre dose enn de som fikk sin første dose, hhv. 430.625 og 383.094. I tillegg var det 3.623 personer som fikk sin tredje dose.

 

Dette er nest høyeste vaksinetall i løpet av en 24-timers periode. Fredag 27. august ble det rapportert om hele 915.738 doser administrert.

 

Totalt er det nå gitt 31.771.819 doser i hele landet. Ca. 12 prosent av befolkningen er fullvaksinerte med to doser.

 

Planen er fortsatt at 70 prosent av befolkningen skal være fullvaksinert innen utgangen av året. Det er imidlertid relativt lave vaksinetall på helgene, så dette målet kan holde hardt. 

 

Det bestilles imidlertid stadig mer vaksiner, og spesielt er det bestilt over 30 millioner doser Pfizer som for alvor vil begynne å ankomme fra oktober og ut året.

 

LES: Kommentar: September blir en viktig måned for turistlandet (28. august)

LES: Planlegger å droppe nullvisjonen, åpne opp for turisme (24. august)

 

Når det gjelder Phuket Sandbox, så leser man fortsatt at mange av turistene rapporterer om et fint opphold. Det er imidlertid noen som klager på alle covidtestene man må ta, samt at det ikke serveres alkohol på restauranter lenger.

 

Antallet som melder sin interesse har gått ned noe ettersom smitten gikk opp i juli og første halvdel av august. Nå er også Thailand havnet som «rødt» land for tilreisende fra blant annet Storbritannia, noe som betyr at de må i karantene når de kommer hjem. Det har ført til at mange briter har skyndt seg hjem før tiden, mens andre har droppet reisen de hadde bestilt.

 

Et thailandsk magasin kalt Manager rapporterer at forretningsstanden for turisme i Phuket (Phuket Tourism Business Association) ikke er fornøyd med situasjonen, og mener at reglene er for strenge.

 

LES: Syd-Thailands Sandbox blir mer fleksibel (16. august)

 

De ønsker at thaier fra fastlandet også skal kunne komme til Phuket. Det er det også mange turister som ønsker, spesielt de som har kjæreste, familie eller venner på fastlandet, som de ikke får truffet før etter 14 dager med Sandbox.

 

Handelsstandsgforeningen i Phuket opplyser at det etter planen fra oktober av skal komme et «Smart Checkpoint» på brua over til Phuket, som skal gjøre det enklere for folk å besøke provinsen.

 

Smitten i Phuket har økt, men det gjelder blant lokalbefolkningen, ikke blant turistene, som er fullvaksinerte og blir testet både før og etter ankomst.

 

En positiv ting er at persontransport over provinsgrensene igjen kommer i gang fra 1. september, det inkluderer busser, fly og tog. Blant annet skal Air Asia åpne opp igjen 11 innenlandsruter fra 3. september. 

 

Charterarrangøren TUIs danmarkskontor melder for øvrig at de vil arrangere tre direkteturer fra Billund til Phuket/Krabi til vinteren, hhv. 4. og 20. januar (Phuket) samt 4. februar (Krabi).

(© Thailands Tidende. 31. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)