[ annonse ]
En natts «karantene» spesifiseres, Thailand Pass lansert med startproblemer Faksimile: Thailand Pass
1. november 2021

En natts «karantene» spesifiseres, Thailand Pass lansert med startproblemer

Skrevet av 
[ annonse ]

Man er ikke pålagt å bo en natt på SHA+-hotell, kun være der til testen er klar. Og lanseringen av Thailand Pass har avslørt problemer.

 

Thailand Pass – som fra i dag skal erstatte Certificate of Entry (CoE) for alle som reise til Thailand – ble lansert litt før kl. 09 i dag. Vi har klart å laste opp de filene det ble bedt om, men ser samtidig at mange rapporterer om feilmeldinger når de bruker systemet.

 

Dette er ikke overraskende når det dreier seg om et nytt datasystem. Det overraskende er at overlappingen med CoE er blitt satt til kun én uke. De som skal reise etter 7. november har etter det vi erfarer blitt fortalt at de ikke kan bruke CoE.

 

Et problem med Thailand Pass er at de kun aksepterer bildefiler (JPG og PNG), ikke formatet PDF. Mye av norsk dokumentasjon er å finne som PDF-filer. Det er to måter å løse dette på: Enten finne et program som konverterer PDF til bildefil, eller ta en screenshot eller et skarpt bilde av det gjeldende dokumentet.

 

Et av problemene med CoE var at de ville ha mye detaljer om de to vaksinedosene – detaljer som ikke står på EU/EØS vaksinesertifikat. Det dreier seg bl.a. om produksjonsnummer på vaksine. Dette skal finnes hos helsenorge.no (men ikke nødvendigvis for alle vaksinerte nordmenn), men kan være vanskelig å finne.

[ annonser ]

 

På Thailand Pass spør de ikke direkte om produksjonsnummer på vaksine, de skriver kun at man skal laste opp bevis på vaksine, «inkludert vaksinedetaljer». Da får vi anta at det blir opp til saksbehandler om EU-sertifikat godkjennes eller ei. Vi regner med at leserne melder fra om dette etter hvert.

 

Det er på Thailand Pass anbefalt å laste opp vaksinebevis med QR-kode, men det er ikke noe krav. 

 

Thailand Pass finnes pr i dag kun for PC, men lanseres i morgen også på mobil, ble det opplyst på dagens pressekonferanse. 

 

På pressekonferansen ble det påpekt at de landene som er «karantenefri» ikke er pålagt én natt i karantene. De er kun pålagt å vente på det hotellet man har bestilt til testresultatet dukker opp. Det vil ta ca. 4–5 timer, uttalte pressetalskvinne Dr. Apisamai Srirangsan i dag.

 

Det er i dag 63 land som er blant "lavrisikolandene", etter at det i går ble lagt til 17 land i den opprinnelige listen. Alle de nordiske landene er klassifisert som lavrisikoland.

 

Man kan ikke ha egen transport til hotellet, men må benytte hotellets transport. RT-PCR-testen tas med en gang man kommer frem til hotellet, ble det opplyst. Prisen på testen er inkludert i prisen man betaler for den ene natta. Likeledes er det inkludert en selvtest (ATK) man skal benytte hvis man føler seg syk under oppholdet.

 

Det står i regelverket at hvis man ikke blir syk er man likevel pålagt å benytte denne ATK-testen på dag 6–7 av oppholdet og melde tilbake om resultatet.

(© Thailands Tidende. 1. november 2021)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)