[ annonse ]
Det er QR-koden til høyre som er viktig. Det er QR-koden til høyre som er viktig. Faksimile: EU/EØS vaksinesertifikat
5. november 2021

Thailand Pass: Denne QR-koden er kjernen til godkjennelse

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har vist seg at det er vaksinestatusen din thailandske myndigheter er mest interessert i. Mange som har lagt ved utsnitt av QR-kode fra EUs vaksinesystem har fått søknaden automatisk godkjent. Amerikanere, som ikke har et slikt system, er frustrerte.

 

Oppdatering (11. februar 2022): Det er ikke lenger automatisk godkjenning av Thailand Pass. Les mer om det her. Red.

 

Etter fem dager med Thailand Pass har thailandsfarere rundt om i verden begynt å forstå hvordan systemet fungerer.

 

Mange rapporterer om at de får innvilget innreise umiddelbart, via bekreftelse på e-post. Det skjer så raskt at konklusjonen er at det er datasystemet som utsteder innvilgelsen automatisk, uten innblanding av saksbehandlere.

 

Det faktum forteller følgende: Det er vaksinestatusen som avgjør hvorvidt du automatisk får innvilget innreise eller ei, for det er den som kan analyseres automatisk.

[ annonser ]

 

Og i så måte er europeere heldige, for de har EU/EØS vaksinesertifikat med QR-kode. Det er ikke et krav at man skal laste opp QR-koden i tillegg til selve vaksinesertifikatet, men det står som veiledning at prosessen vil gå raskere hvis man gjør dette.

 

Det er vel årets underdrivelse. Med QR-kode opplever mange å få godkjenning i løpet av et sekund, mens de som ikke godkjennes automatisk må vente i flere dager. Mange som registrerte seg 1. november melder om at de ennå ikke har fått noen godkjenning.

 

Det er en logikk i at det kun er vaksinestatusen som teller, for det er det eneste som ikke kan fikses etter at man har landet i Thailand. Booking på SHA+-hotell og forsikring kan kjøpes der og da.

 

I tillegg til dokumentene som skal lastes opp, så er det informasjon som skal fylles ut. Her er det ett felt som muligens også sjekkes automatisk, nemlig «booking ID» for hotellreservasjonen man skal ha foretatt ved et godkjent SHA+-hotell. Dette burde være mulig å sjekke automatisk, men vi kjenner ikke til om det gjøres. 

 

Hvis du vil øke sjansene for å få automatisk godkjenning, bør du gjøre følgende: 

 

Finn frem ditt EU/EØS vaksinesertifikat (f.eks. fra Helsenorge.no) og lag en bildefil med et utsnitt som kun viser QR-koden i øvre høyre hjørne. 

 

Til dette trenger man et bildebehandlingsprogram. Man tar da et bilde eller screenshot av sertifikatet og lager et utsnitt i et bildebehandlingsprogram. Det finnes også slike programmer hvor man kan laste inn selve PDF-filen med sertifikatet, zoome inn på QR-koden, og lagre som JPG (Thailand Pass godtar kun bildeformatene JPG og PNG, ikke PDF).

 

Det har vært nok av meldinger på nettet om folk som har gjort dette og plutselig fått omgående godkjenning. 

 

Det er også mange tilfeller hvor folk ikke har kommet noen vei med Hotmail eller Outlook, har skiftet til f.eks. Gmail, og også fått omgående godkjenning.

 

Det store problemet er alle de reisende som ikke får automatisk godkjenning. De ser at mange rapportere at de fikk svar umiddelbart, og da begynner de å lure på når de selv skal få svar.

 

Mange har ventet siden 1. november, og skriver at de er i tilnærmet panikk for om de skal rekke flyreisen de har bestilt. Mange fyller ut på nytt gang på gang, i håp om at man skal få en automatisk godkjenning. De som ikke har denne QR-koden vil nok bli skuffet.

 

Så er spørsmålet om alle som laster opp en skarp kopi av QR-koden får automatisk godkjenning (bare de fyller ut alle obligatoriske felter og laster opp rett antall dokumenter). Flere har rapportert at de har sendt inn identiske søknader for flere personer i familien, men ikke alle har fått automatisk godkjenning. Dette kan skyldes e-postadresse, som nevnt over. Oppdatering (7. nov): Tilbakemeldinger tyder på at det også kan skyldes at bildefiler som legges ved søknaden er uskarpe. 

 

Vi kjenner ikke til om det er land utenfor EU som har sine egne koder som også blir automatisk godkjent. 

 

Man ser at amerikanere skriver mye om dette. USA har ikke noe landsomfattende system for vaksinesertifikat med QR-kode. 

 

En kvinne skriver på en facebookgruppe:

«I tried everything, different emails, different browsers, different formats. Still nothing. I’m tired and stressed out. This Thai pass has drained my mind since Monday.»

 

En amerikaner rapporterer om at han etter mye om og men har fått kontakt med et thailandsk konsulat, og har blitt lovet at han skulle få svar på søknaden innen sju dager.

 

Myndighetene har rapportert at USA var det landet med flest tilreisende de fire første dagene i november (1.593 av totalt 13.129 reisende). Disse har kommet via Certificate of Entry (CoE), som nå er erstattet av Thailand Pass. Spørsmålet er om mange amerikanere nå dropper Thailand, etter alle problemene.

 

Men også mange europeere er fortvilet. Det gjelder de som ikke har fått automatisk godkjenning, inkludert mange nordmenn.

 

Thailand Pass lover å svare innen sju dager, og det har ennå ikke gått sju dager siden systemet ble lansert (1. november). Man vil etter hvert få erfaring med om saksbehandlerne virkelig svarer innen sju dager.

 

Vi har kontaktet den thailandske ambassaden i Oslo for to dager siden via Facebook Messenger og e-post, men har i skrivende stund ikke fått noe svar på våre spørsmål. 

(© Thailands Tidende. 5. november 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)