[ annonse ]
Test & Go: Vil fjerne hotellbooking på dag fem
23. februar 2022

Test & Go: Vil fjerne hotellbooking på dag fem

Skrevet av 
[ annonse ]

Den omdiskuterte PCR-testen inkludert hotellopphold etter fem dagers opphold forsvinner etter planen 1. mars. Da skal også forsikringskravet reduseres i Thailand Pass.

 

Dagens møte i Den store covid-komiteen, under ledelse av statsminister Prayut Chan-ocha, stilte seg bak forslaget fra både turist- og helsedepartementet om å fjerne den obligatoriske PCR-testen på dag fem.

 

Planen er at dette trer i kraft 1. mars, dvs. at de som ønsker å slippe denne testen, må vente til 1. mars med å søke om Thailand Pass.

 

Som alltid kan det skje endringer med slike vedtak, men normalt har vedtakene fra Den store covid-komiteen fått stå uendret. Thailand er fortsatt i unntakstilstand, og all makt er samlet hos statsministeren, som altså også leder disse møtene.

 

Istedenfor en hotellbooking med inkludert PCR-test skal tilreisende ta en hurtigtest (ATK) selv. Resultatet der skal rapporteres inn i appen Mor Chana, ble det opplyst på dagens pressekonferanse av pressetalsmann Dr. Taweesin Visanuyothin. 

[ annonser ]

 

Det har vært mye kritikk av testen på dag fem, som ble innført da Test & Go dukket opp igjen 1. februar. Man må betale for et hotellopphold denne dagen, noe kommentatorer har ment har vært unødvendig pengebruk. 

 

PCR-testen ved ankomst Thailand vil være som tidligere, dvs. at man skal booke en hotellovernatting som inkluderer henting på flyplassen og en PCR-test.

 

En annen endring som ble vedtatt i komiteen i dag, er at den obligatoriske helseforsikringen fra 1. mars kun trenger å dekke coronarelaterte utgifter med inntil 20.000 amerikanske dollar. Opprinnelig var summen 100.000, som ble satt ned til 50.000, og altså snart ned til 20.000. 

 

Landegrenser skal også etter hvert åpnes, inkludert til Malaysia og Laos. Det vil bli vurdert om de som kommer til Thailand på en kortere tur, f.eks. kun en dagstur, fortsatt må ha en slik stor forsikringsdekning. Det ble lovet videre utredning på dette området.

 

Dagens møte ble holdt like etter at det på morgenen var rapportert om hele 21.232 nye smittetilfeller siste døgn, som var en økning på 15,6 prosent fra dagen før, da det også ble satt ny rekord med 18,363 rapporterte tilfeller. 

 

Smitteøkningen ga ikke umiddelbart noen strengere tiltak på landsbasis, men det gjenstår å se hva lokale guvernører gjør. De er blitt oppfordret til å øke beredskapen i helsesektoren grunnet økt smitte.

 

Buriram har nettopp beordret stengt alle utesteder i provinsen. Denne provinsen har gjennom hele pandemien vært blant de første til å innføre tiltak, inkludert fjorårets trussel om å fengsle vaksinenektere i to år:

 

LES: Vaksinetvang og stengte bassenger – slik styrer guvernørene landet (20. mai 2021)

 

(© Thailands Tidende. 23. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)