[ annonse ]
Regjeringen vil gjøre Thailand til et kontantløst samfunn Illustrasjonsfoto: Pixabay
24. juli 2022

Regjeringen vil gjøre Thailand til et kontantløst samfunn

Skrevet av 
[ annonse ]

Regjeringen og Bank of Thailand (BOT) vil gjøre landet til et kontantløst samfunn med fokus på digital økonomi.

 

Dette uttaler regjeringens visetalskvinne Ratchada Thanadirek til avisen The Nation.

 

Ratchada Thanadirek sier at regjeringen og BOT har en betydelig rolle å spille i denne overgangen, hvor nå ifølge henne hele 89 prosent av forbrukere velger kontantløse betalinger.

 

Regjeringen, BOT, finansinstitusjoner og privat sektor samarbeider for å hjelpe folk i alle grupper med å få tilgang til nettbaserte finansielle transaksjoner og tjenester, som e-handel og digital bankvirksomhet, samtidig som de forhindrer nettkriminalitet. De tar sikte på å utarbeide en lov for økonomiske plattformer for å regulere forretningsdrift.

 

Ratchada Thanadirek sier at BOT og kommersielle banker satser på Prompt Pay-tjenesten når det gjelder overføring av penger og betaling mellom land, spesielt naboland i Asean under konseptet «Asean Payment Connectivity».

[ annonser ]

 

Prompt Pay er en betalingsløsning introdusert av myndighetene som gjør det mulighet til å overføre penger uten gebyr. Kritikere har sagt at dette gir thailandske myndigheter altfor god innsikt i privatpersoners finanser.

 

Likevel var det ved siste opptelling over 55 millioner personer som var registrert. Utlendinger kan også benytte systemet, det eneste de trenger er et pass og et thailandsk telefonnummer. 

 

Mange av de større bankene i Thailand gir allerede kundene mulighet til å overføre penger innad i Thailand uten gebyr, selv om de ikke er registrert under Prompt Pay.

 

Det skal i løpet av året bli mulig å overføre penger mellom Thailand og Singapore kun ved bruk av telefonnummer. Planen er at løsningen skal utvides til Japan, Vietnam, Malaysia, Indonesia og Kambodsja.

 

Planen for Prompt Pay er at man skal kunne betale sin skatt direkte via dette systemet, og også foreta veldedige donasjoner som gir skattefradrag.

 

Hun nevner andre digitale løsninger som myndighetene har innført under pandemien, som «Khon La Khrueng» (Let's Go Halves), «Rao Tiew Duay Kan» (We Travel Together) og Chim-Shop -Chai (Eat-Shop-Spend)-ordninger.

 

Bruk av blokkjedeteknologi for tilbakebetaling av moms for turister, og utstedelse av statsobligasjoner for å øke effektiviteten i skatteinnkrevingen nevnes også.

 

Hun sier at statsminister Prayut Chan-o-cha har prioritert overgangen til den digitale økonomien og det kontantløse samfunnet. Regjeringen jobber med å reformerer byråkratiet med tanke på digitale løsninger.

 

(© Thailands Tidende. 24. juli 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)