[ annonse ]
Thaier har mange sjømatmarkeder å velge mellom hvor maten er fersk. Thaier har mange sjømatmarkeder å velge mellom hvor maten er fersk. Illustrasjonsfoto. Terje Engø
14. august 2022

Thaier mest skeptisk til sjømat innpakket i plast

Skrevet av 
[ annonse ]

I en undersøkelse blant 15 nasjoner var thaier de mest skeptiske til sjømat innpakket i plast, mens nordmenn hadde minst problemer med dette.

 

I Thailand forsøker 70 prosent av forbrukerne å unngå å kjøpe sjømat som er innpakket i plast. Tallet i Norge er kun 30 prosent.

 

Dette er blant funnene i en undersøkelse fra Norges Sjømatråd som omfatter 15 000 personer i 15 land.

 

Thailand var også det landet som la mest vekt på at hvis sjømaten skulle komme i plast, så måtte plasten være resirkulerbar. Hele 78 prosent av thaiene mente dette i undersøkelsen. Snittet for alle landene var 64 prosent.

 

I Norge var det kun 36 prosent som svarte at de foretrakk å kjøpe sjømat innpakket i resirkulerbar plast fremfor ikke-resirkulerbar plast. 

[ annonser ]

 

– Det holder kanskje ikke bare å bruke ordet «bærekraftig». I Thailand er de mest opptatt av at fisken er sunn og at innpakningen er resirkulerbar. I Kina vektlegger forbrukerne i større grad at sjømaten er «klimavennlig» og «bra for miljøet», heter det i en pressemelding fra Sjømatrådet.

 

Andre land som er på nivå med Thailand når det gjelder motstand mot sjømat innpakket i plast er Kina, Taiwan, Tyskland og Portugal.

 

Norge og Japan er de to landene med et annet syn, hvor prosenttallet var ca. 30.

 

LES: Sjømatrådet til Bangkok – med ny utsending (14. mars 2019)

LES: Ja, det var Norge som sto bak! (31. mars 2019)

LES: Thaier spiser laks i virustiden – tross skrekkoppslag om virus i laks (8. juli 2020)

 

Undersøkelsen går inn på folks handlevaner, holdninger og assosiasjoner til sjømat. I tillegg ser den på hva mennesker i diverse land tenker om bærekraft i tilknytning til sjømat. De som vil gå i dybden finner mer informasjon om undersøkelsen her.

 

(© Thailands Tidende. 14. august  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)