[ annonse ]
Slik ser området rundt flyplassen ut fra luften. Slik ser området rundt flyplassen ut fra luften. Faksimile: Google.com
11. august 2022

Ny industrisone rundt flyplassen U-Tapao

Skrevet av 
[ annonse ]

15 års fritak for bedriftsskatt lokkes det nå med for firmaer som vil flytte til den planlagte «flyplassbyen» rundt U-Tapao syd for Pattaya.

 

Thailands regjering godkjente tirsdag investeringsfordeler for en 10,4 kvadratkilometer spesiell økonomisk sone sentrert rundt flyplassen U-Tapao i Rayong, en 45 minutters kjøretur sydover fra Pattaya.

 

Tiltakene inkluderer fritak for selskapsskatt på inntil 15 år for virksomheter i området og skattefritak for utbytte, sa regjeringens talsperson Ratchada Thanadirek i en uttalelse til Reuters.

 

Planen er en del av den østlige økonomiske korridoren (Eastern Economic Corridor – EEC), som dekker provinsene Chachoengsao, Chonburi og Rayong. Dette står sentralt i regjeringens innsats for å øke veksten og oppmuntre til investeringer, spesielt i høyteknologiske industrier.

 

I juni godkjente regjeringen investeringer verdt 336 milliarder baht over fem år i dette området, inkludert infrastruktur og verktøy.

[ annonser ]

 

Allerede i juni 2017 rapporterte vi om det myndighetene da planla som et «Aerotropolis» – en flyplassby. Nå er altså pengene bevilget og skattereglene utformet.

 

LES: U-tapao skal trekke 200 mrd (1. juli 2017)

 

I den fem år gamle artikkelen står det at regjeringen forventet 15 millioner passasjerer gjennom U-Tapao om fem år – det vil si nå i år. Som man vet er de reelle tallene meget langt unna dette, men pandemien har naturlig nok skyld i noe av dette.

 

U-Tapao vil bli koblet med høyhastighetstog til Suvaranabhumi for internasjonale flyvninger og Don Muang for lokale lavprisselskaper. 

 

Innenfor sonen vil det være et 1,35 kvadratkilometer stort distrikt kalt en «flyplassby» (Airport City), som vil inkludere luksushoteller og -restauranter, samt uspesifiserte underholdningstilbud.

 

Ytterligere tiltak, for eksempel personlige inntektsskattefordeler, blir vurdert, sier myndighetene.

 

Motorveien forbi Pattaya er ferdig og gir rask ankomst til områdene syd for Pattaya, inkludert flyplassen. Dette i påvente at høyhastighetstogene som det har vært snakket om i mange år.

 

LES: Veg forbi Pattaya kan åpne om to år (1. mars 2017)

 

Rapporten om EEC avsluttes med at myndighetene ønsker å tilby alkoholsalg hele døgnet i denne sonen, ikke kun i tiden 11–14 og 17–24, som i resten av landet.

 

(© Thailands Tidende. 11. august  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)