[ annonse ]
Gummitrær har gått overende i stor skala f.eks. her i Sisaket. Gummitrær har gått overende i stor skala f.eks. her i Sisaket. Foto: Prakaiphet Thungchan
2. oktober 2022

La Nina lager problemer for tredje år på rad

Skrevet av 
[ annonse ]

Regntiden i Thailand har vært ekstra våt de siste tre årene. Syklonen Noru har nå stort sett regnet fra seg, men har skapt ødeleggelser i Isan.

 

Thailand har en landbarriere mot sykloner i Sør-kinahavet. Barrieren kalles Vietnam og Kambodsja. Men likevel er det ekstra sterke sykloner som når frem til Thailand, ikke minst det sørøstre Isan.

 

I Ubon Ratchatani og Sisaket meldes det om stor ødeleggelser nå. Det har vært strømstans mange steder. Større områder er oversvømmet, inkludert deler av veinettet.

 

Gummiplantasjer anlegges i områder som ligger litt høyere enn rismarkene. Men nå er jorda gjennomvåt, og det fører til at disse trærne lette går overende. Vi har sett gummiplantasjer hvor en betydelig del av plantasjen nå er ødelagt.

 

Voice of America melder i sin reportasje fra Isan at minst fem tusen personer er blitt hjemløse de siste dagene.

[ annonser ]

 

De av våre lesere som følger med på været i Thailand, har notert seg at det har regnet mer enn normalt de siste tre årene. Det gjelden spesielt de subtropiske delene av Thailand, nord for Chumphon-provinsen. 

 

Avisen Thai PBS World har rapportert at dette skyldes et spesielt værfenomen som stikk i strid med prediksjoner nå har rammet Thailands regntid tre år på rad.

 

Vi snakker om La Nina, som er det motsatte fenomenet til den mer kjente effekten El Nino. Disse effektene har betydning for temperatur i verdenshavene og skaper sykloner etc. 

 

(© Thailands Tidende. 2. oktober  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)