[ annonse ]
Firefeltsvei i Thailand er allerede klar. Her på vei mot sjekkpunktet på grensen mot Myanmar i Mae Sot. Faksimile: Google Maps Firefeltsvei i Thailand er allerede klar. Her på vei mot sjekkpunktet på grensen mot Myanmar i Mae Sot. Faksimile: Google Maps
20. juni 2023

Hovedvei Bangkok-Calcutta – skal være ferdig om få år

Skrevet av 
[ annonse ]

Mange nordmenn i Thailand liker å besøke nabolandene. Etter planen kan de om ikke for lenge ta med bilen gjennom Myanmar til India.

 

Thailand har mye samarbeid med India, og etter pandemien har de satset stor på turister fra India. Turistmyndighetene har bidratt til at det nå er en stadig økende turiststrøm fra India. Målet for 2023 er to millioner ankomster fra India.

 

Samtidig har de ti ASEAN-landene, inkludert Thailand, vedtatt en målsetning om økt samhandel med India. I den sammenheng jobbes det nå på spreng med å få fullført en hovedvei mellom Bangkok og Calcutta (offisielt navn Kolkata) i India.

 

Handelsministre fra ASEAN og India har møttes og vedtatt dette som en prioritet, ifølge Financial Express i India. Det har også vært et møte mellom transportministre i de tre direkte involverte landene. 

 

Byer som kan besøkes på veien, etter Mae Sot i Thailand, er Rangoon (Yangon), Mandalay, Kalewa og Tamu in Myanmar samt  Moreh, Kohima, Guwahati, Srirampur, and Siliguri på veien til Calcutta i India.

[ annonser ]

 

I dag er korteste vei mellom Bangkok og Calcutta 339 mil, ifølge Google Maps. Veien går via Mae Sot inn i Myanmar, men man må via Bhutan.

 

Det nye vegprosjektet skal ha en lengde på 280 mil. I Thailand er vegen ferdig for lengst. Strekningene i India skal også være klare. Det er Myanmar man venter på.

 

Myanmar er under militært styre etter kuppet 1. februar 2021, men samarbeidet med Thailand og India fortsetter.

 

LES: Det ligger an til ny politikk overfor Myanmar etter valget (26. mai 2023)

LES: Norske myndigheter hjalp Telenor i Myanmar – nå skal alt være tapt (6. mai 2021)

 

I Thailand kalles vegen fra Bangkok til Mae Sot på grensen til Myanmar for AH1, som betyr Asian Highway 1. 

 

Dette er et nettverk av veier som ikke alltid henger sammen fysisk sett. Det starter i Tokyo i Japan og ender opp i Lisboa i Portugal. 

 

(© Thailands Tidende. 18. juni 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)