[ annonse ]
2019 var et begivenhetsrikt år for nordmenn i Thailand. 2019 var et begivenhetsrikt år for nordmenn i Thailand.
30. desember 2019

Mest lest i 2019: Nye norske steder i Pattaya, nye problemer for nordmenn i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Tre intervjuer med norske forretningsdrivende i Pattaya havnet blant de fem mest leste artiklene i 2019. Ellers var det stor interesse for å lese om problemer med bortfall av ektefelle- og barnetillegg, bank-ID, folketrygd og utfasing av førerkort, for å nevne noe.

 

199.783 lesere har lest artikler hos Thailands Tidende over 800.000 ganger i 2019, ifølge Google Analytics. På den bakgrunnen kan vi si ganske mye om hva som opptar nordmenn som er opptatt av Thailand.

 

Listen over de 20 mest leste artiklene ser du helt nederst.

 

Mest lest var nyheten om nye koster på Lindas Restaurant. Hans Grumheten tok over fra Linda Eiksund, som bygde opp stedet over 15 år til å bli et kjent sted for nordmenn på Jomtien Beach. Nå heter stedet A Taste of Norway, og etter det vi får rapportert er det god pågang for å spise norsk husmannskost.

 

Blant de fem mest leste artiklene havnet også et intervju med Pattaya-nestor Arve Lisland, som fortalte om åpningen av Scandic Restaurant, som skjedde mens han ennå var sengeliggende. Dette er Lislands 17. utested i Pattaya, og han har opplevd store endringer. Det er nå nesten ingen ungkarer som kommer innom for en matbit lenger. Ektepar over 60 dominerer.

[ annonser ]

 

Kåres Partybar flyttet i sommer, og det var også noe som folk var opptatt av. Denne baren har vært et populært sted for nordmenn i Pattaya gjennom mange år og tre ulike lokasjoner. Innehaver Terje Salvesen likte godt at de fikk et større og mer privat lokale i Soi Buakhao, uten for mye levende musikkstøy.

 

Den nest mest leste artikkelen i 2019 ble ikke en gang publisert i år, men 1. juni 2018. Det har vært en jevn strøm av lesere siden artikkelen kom, fordi den forklarer hva som egentlig skjer med boksringene som norske skoleelever samler inn – under den troen at de skal brukes til proteser i Thailand.

 

Levekostnader

På tredjeplass kom en artikkel om kostnader ved å bo i Thailand sammenligner med andre land i regionen. Dette er noe vi ser at leserne er opptatt av. (Foto: Terje Engø)

 

En artikkel fra 2017 er også å finne på listen. Det handler om sexsalg i Oslo, hvor vi fant ut at jentene tjener godt og ikke hadde noe å klage over. Det står i sterk kontrast til politiets versjon, som forsøker å overbevise nordmenn om at thailandske jenter i Norge er kommet dit som et resultat av menneskesmugling.

 

Det har vært flere viktige saker for nordmenn i Thailand i år. Vi har skrevet mye om barne- og ektefelletillegget, som nå er vedtatt fjernet. Det vil kun ramme nordmenn utenfor EU/EØS-området, hvor Thailand er det landet det bor fleste nordmenn. Vi intervjuet representanter for regjeringen, som ikke ville ombestemme seg, selv om det viste seg at målgruppen bak loven – polakker og koranskoler – ikke blir rammet.

 

barnetillegg

I september 2018 skrev vi om bortfallet av ektefelle- og barnetillegg for første gang. Den saken verserte videre i 2019.

 

Så har vi en sak hvor Thailands Tidende faktisk må ta æren for at det ble en løsning. Vi påpekte at det var en logisk brist i utfasingen av eldre norske førerkort, som gjorde at nordmenn i utlandet ikke lenger kunne kjøre bil i Norge. Regjeringen gjorde et unntak i forskriftene, slik at det problemet forsvant.

 

En annen sak vi har skrevet om er norske bankers krav om at folk møter opp personlig for å fornye bank-ID. Det passer ikke så godt for nordmenn som bor i Thailand. Vi lover å følge denne saken. Ta kontakt med oss hvis du er offer for en urimelig og lite fleksibel bank.

 

Som vanlig er Thailand en klikkvinner hos norsk tabloidpresse. Det er gjerne TV2 og ABC Nyheter som er mest aktive og strekker sannheten lengst.

 

TV2 ble vinneren i tabloidklassen i 2019 med den utrolige overskriften «Selfie-glade turister trues med dødsstraff i ferieparadis». Hva gjør man ikke for noen ekstra klikk og litt kroner i kassa?

 

TV2

TV2 presterte å gi turister dødsstraff.

 

Når vi snakker om tabloidaviser, så har mange av dem måtte stenge kommentarfeltene eller kreve innlogging. Det gjør ikke vi, for vi opplever veldig sjelden at folk går over streken. Årsaken til det er at vi ikke selv går over streken på jakt etter tabloidnyheter, men heller rapporterer nyheter på en saklig måte. Da får vi også lesere som oppfører seg deretter. 

 

Stadig mer av god norsk journalistikk havner bak betalingsmurer, men Thailands Tidende er fortsatt gratis. Vi håper leserne setter pris på denne gaven – at de kan få informasjon og rom til å diskutere ting uten å måtte betale noe. Vi har kun én fast finansieringskilde, og det er annonser. De som setter pris på å kunne lese TT gratis, kan sende en takk til annonsørene, og gjerne sjekke ut hva de har å tilby.

 

I tillegg har vi holdt en kronerulling for leserne i august/september de siste tre årene. Beløp derfra kommer også godt med, og vi takker alle som har gitt. 

 

Ut over artiklene, var det naturlig nok forsiden som fikk flest treff, 18 prosent av totalen. Siden med alle våre rubrikkannonser er også mye lest, sammen med samlesiden for spalten «Livet i Thailand».

 

De mest leste artiklene i 2019:

1. Lindas Restaurant blir A Taste of Norway

2. Myten om boksringene i Bangkok

3. Thailand er fortsatt billig, men andre land er billigere

4. Hvor er det blitt av ungkarene?

5. Kjent norsk bar flytter og utvider

6. Skamfullt dårlig driks fra nordmenn

7. Pen og Ragnar Thorseth om den forunderlige reisen

8. Kjenner du alle tollreglene?

9. Saken avgjort – barnetillegget forsvinner

10. Ambassaden slutter å legalisere

11. Fornyet BankID – Pris: 30.000 kroner

12. Stygge rykter om Thailand på TV2

13. Må fly til Norge kun for et stempel

14. Norge tjener godt på NAV-medlemmer i Thailand

15. Jentene tjener godt, ingen klager

16. Folk melder seg ut av folketrygden

17. Orakelet svarer: Familien spiser for 50.000 i måneden

18. Livnærer seg som videoblogger

19. Ble nektet årsvisum med 11 bankutskrifter

20. Nordmenn i utlandet mister førerkortet

 (© Thailands Tidende. 30 desember 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)