[ annonse ]
Thailands Tidendes artikkel 6. april Thailands Tidendes artikkel 6. april
26. juli 2019

Grønt lys for grønne førerkort – usikkert for de rosa

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailands Tidende meldte 6. april i år at nordmenn bosatt i utlandet fortsatt kunne benytte sine førerkort når de var på besøk i Norge, selv om kortene var utløpt på dato. Dette var basert på uttalelser fra statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet.

 

Nå viser det seg at det i første omgang kun er de med grønn bok som skal få denne fordelen. Disse førerkortene utløper fra kommende nyttår.

 

Når det gjelder folk med såkalt stort rosa førerkort – utstedt mellom 1. april 1979 og 31. desember 1997 – så utløper de kortene 31. desember 2022. Vi meldte opprinnelig at også disse ville få unntaket, men det er pr i dag ikke avgjort.

 

LES: Nordmenn i utlandet mister førerkortet (12. mars 2019)

LES: Regjeringen snur – mister ikke førerkortene likevel (6. april 2019)

 

[ annonser ]

5. juli sendte Samferdselsdepartementet ut en pressemelding angående de grønne kortene. Vi har vært i kommunikasjon med dem siden, for å få bekreftet at folk med rosa kort skal slippe å gå gjennom samme usikkerhet når deres kort utgår tre år senere enn de grønne. Men departementet kan ikke love noe.

 

Vi fikk til slutt følgende svar fra kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas i Samferdeselsdepartementet:

– Den pågående høringen fra Vegdirektoratet tar primært sikte på å klargjøre reglene for grønne førerkort som fases ut fra 1. januar 2020. Problemstillingen for de rosa førerkortene som fases ut fra 1. januar 2023 er noenlunde likeartet, men med annen tidshorisont.

 

Brataas fortsetter:

– Det vil, blant annet i lys av høringsinnspillene, kunne være aktuelt å vurdere tilsvarende klargjøring for de rosa førerkortene som den som nå foreslås for de grønne førerkortene. Vi vil ta dette med oss i den videre oppfølgingen av saken.

(© Thailands Tidende. 26. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)