[ annonse ]
Fra Jomtien Second Road ved Soi 5 med Rompho-markedet til venstre. Dreneringsrørene sees i bakgrunnen. Legg merke til at den gamle asfalten fortsatt finnes i forkant av bildet. Fra Jomtien Second Road ved Soi 5 med Rompho-markedet til venstre. Dreneringsrørene sees i bakgrunnen. Legg merke til at den gamle asfalten fortsatt finnes i forkant av bildet. Foto: Dag A. Ekeberg
2. august 2020

Nettopp ferdiglagt betong graves opp igjen på Jomtien

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene har nok en gang klart å lage problemer på Jomtien Second Road. Etter mange måneder med vegarbeider trodde befolkningen at de endelig skulle bli kvitt oversvømmelsene. Men det var ikke lagt drenering. Den kommer nå.

 

Det er bare noen få måneder siden vegmyndighetene var ferdig med å legge betongdekke på Jomtien Second Road fra Hanuman-krysset (Thappraya Road) sydover til Soi 8, forbi det populære Rompho-markedet.

 

Da byttet de ut et tynt og dårlig asfaltdekke med solid armert betong. Men folk spurte seg hvorfor det gjensto halvannet felt med gammel asfalt fra Hanuman til Soi 5 da vegarbeiderne ga seg.

 

Svaret fikk vi i forrige uke. Hele betongjobben skulle rives opp igjen for å legge drenering i vegen. Det ligger nå svære plastrør langs vegen, i påvente av å bli gravd ned.

 

Hvorvidt noen hadde glemt dreneringen, eller om det dreier seg om et nytt, separat prosjekt vites ikke, men det forteller uansett om en dårlig oversikt i Pattaya City Hall.

[ annonser ]

 

Allerede i desember 2011 skrev Thailands Tidende om de stadige oversvømmelsene langs denne vegen:

 

LES: Problemer på Jomtien Second Road (2011)

 

De fleste antok at det endelig skulle komme drenering da de i fjor høst startet betongarbeidene. Men den gang ei. Så etter mange måneder med køer – og noen få måneder med ferdig veg – blir det igjen køkjøring og anleggsarbeider på denne trafikkerte strekningen.

 

Utbedringen av Thappraya Road, som blir til Jomtien Second Road i Hanuman-krysset, ble startet i 2006 og brukte fire år på å snike seg fra Pattaya opp til Hanuman-krysset. På disse årene var det mang en forretningsdriver langs den langvarige byggeplassen som ga opp.

 

Thailands Tidende intervjuet en norsk forretningsmann der i 2010, Gudmund Eiksund, som også var fortvilet over forholdene:

 

LES: Vegarbeidene stoppet opp igjen (2010)

 

De par siste årene har det vært vegarbeider over hele byen igjen, for å legge kabler under jorden. Pattaya Beach Road, som har vært gjenstand for en mengde anleggsarbeider opp gjennom årene, var også nok en gang rammet, som vi skrev om i fjor. Men arbeidene der er nå i all hovedsak ferdig, for denne gangen.

 

LES: Aldri vært så mye gravearbeider i Pattaya – Beach Road ferdig i februar (2019)

(© Thailands Tidende. 2. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)