[ annonse ]
Dette møter deg når du går inn på websiden til den thailandske ambassaden i Oslo. Informasjonen er feil, inkludert en opplysning om at det er «self-monitoring» for utlendinger som reiser til Thailand. Dette møter deg når du går inn på websiden til den thailandske ambassaden i Oslo. Informasjonen er feil, inkludert en opplysning om at det er «self-monitoring» for utlendinger som reiser til Thailand.
8. august 2020

Thaiambassaden skaper forvirring om karantene

Skrevet av 
[ annonse ]

Mange nordmenn tror feilaktig at man kan reise til Thailand og være i egenkarantene i 14 dager. Årsaken er at dette opplyses på forsiden til Oslo-ambassadens hjemmesider.

 

Oppdatering (11. august 2020): Den thailandske ambassaden har nå oppdatert sin hjemmeside med ny informasjon. E-postadressen visa@thaiembassy.no fungerer også nå. Red.

 

Thailands Tidende skrev i går om en av de første nordmenn som reiser tilbake til Thailand for å besøke familie etter virusutbruddet. Han må i offentlig karantene i 14 dager og får ikke lov å motta besøk:

 

LES: Flyr til Thailand i dag – har brukt 30.000 kroner allerede

 

Flere personer har stilt spørsmålstegn ved vår artikkel, både i kommentarer til artikkelen og i direkte henvendelser til oss. Flere av dem henviser til ambassadens hjemmeside.

[ annonser ]

 

På facebookgrupper for norske thailandsfarere har det også hersket misforståelser om regelverket for å komme inn til Thailand nå.

 

Problemet er hjemmesiden til ambassaden, som ikke virker å være oppdatert siden mars måned. På forsiden står det at det er egenkarantene (self-monitoring) i 14 dager for de som reiser til Thailand, i tillegg til mange andre feil. Meldingen er datert 13. mars.

 

Kun en uke senere – 20. mars – rapporterte Thailands Tidende at det ville bli innført krav om legeattest for å slippe inn i Thailand. 25. mars stengte landet grensene helt og holdent for turister, og tillot kun noen få utvalgte grupper å reise, som diplomater og folk med arbeidstillatelse.

  

LES: Virus: Karantene i Norge, ikke i Thailand (13. mars) 

LES: Må snart rapportere helsetilstand og bosted (14. mars)

LES: Uklart krav om legeattest gjør reise til Thailand vanskelig (20. mars)

LES: Thailand stenger grensene – med visse unntak (25. mars)

 

Ikke noe av dette er kommet med på den store kunngjøringen på forsiden hos ambassadens webside.

 

For ordens skyld: Det er offentlig karantene i 14 dager for alle som krysser grensen inn til Thailand – uten unntak. Det gjelder både thaier og utlendinger.

 

Ambassadens side for visum til Thailand er lite grann mer oppdatert – nærmere bestemt oppdatert 25. mars, hvor de har fått med at det er unntakstilstand og at kun visse grupper får innreise til Thailand. 

 

Men denne siden gir også feil informasjon, for de har ikke fått med at det nå er flere grupper enn før som kan reise til Thailand, som de som har familie her og studenter. Dette meldte Thailands Tidende om 29. juni, altså for nesten seks uker siden:

 

LES: Fase fem: Ektefeller og barn av thaier får slippe inn, utelivet kan åpne (29. juni)

 

Ambassaden bruker Facebook mer aktivt, men vi kan ikke se at dette faktum er opplyst på hjemmesiden. Helt nederst på websidene står adressen til facebooksiden til ambassaden med liten tekst. Den kan ikke klikkes, så man må kopiere teksten og lime den inn i nettleseren. Når man gjør det får man feilmelding – de har oppgitt feil adresse.

 

Det står www.facebook.com/RoyalThaiEmbassyOs mens den korrekte adressen er www.facebook.com/RoyalThaiEmbassyOslo.

 

Facebooksiden til ambassaden er i all hovedsak på thai, med noen meldinger i ny og ne på engelsk.

 

Det er flere problemer. Vi fikk nettopp et tips fra en leser om at den regulære e-postadressen for visumhenvendelser, visa@thaiembassy.no, ikke har fungert siden torsdag. Vi forsøkte å sende en e-post til den adressen, og fikk tilbake en melding om at innboksen var full slik at de ikke kunne motta meldingen.

 

Ambassaden har imidlertid opprettet en egen e-postadresse for virussituasjonen. Det er covid19@thaiembassy.no. Foreløpig har vi ikke fått noen feilmelding på den meldingen vi sendte dit.

 

Nordmannen vi omtalte som reiste til Thailand i går, Anders Bjom, opplyste at kommunikasjonen med ambassaden gikk tregt i starten, men at den bedret seg da det ble klart at han faktisk var blant gruppene som har lov å søke om innreise.

 

Personalet der er åpenbart klar over at det er offentlig karantene i Thailand, selv om det ikke opplyses på websidene. De ga Bjom en liste på 13 hoteller han kunne velge mellom. Listen var ikke helt ny, for allerede 1. august var det 31 hoteller med i ordningen.

 

En annen nordmann vi har intervjuet (link under), Bjørn Ole Fagermo, som reiser 16. august, gir på sin side mye ros til ambassaden for den innsatsen de har gjort for ham.

 

LES: Fulgte UDs råd, nå er det dyrt og vanskelig å komme tilbake til Thailand

 

Vi skal forsøke å hente inn en kommentar fra ambassaden når de åpner igjen over helgen. Red.

(© Thailands Tidende. 8. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)